Ново средство за борба с рака откриха специалисти от Университета

...
Ново средство за борба с рака откриха специалисти от Университета
Коментари Харесай

Чай от папая - мощно оръжие срещу рака

Ново средство за битка с рака откриха експерти от Университета на Флорида (САЩ). Според учените чаят с дестилат от листа от папая дейно оказва помощ в битката против рака.

Професор Нам Дън разгласява резултатите от собствен опит в списание Ethnopharmacology.

Папаята в действителност има мощни противоракови субстанции. Листата му оказват помощ в битката с рак на шийката на матката, рак на гърдата, рак на черния и белия дроб и рак на панкреаса.

Принципът на влияние на това растение върху рака е следното: екстрактът от листата на папая подтиква производството на основни молекули, по този начин наречените цитокини. Тези молекули спомагат за регулирането на имунната система.

Откритието на американските откриватели се чака да откри необятно приложение в медицината. Чрез него учените се надяват да разработят лечебни способи, посредством които да подтикват имунната система в битката против рака.

 Плод Папая

Преди време пък беше открито, че и екстрактът от кора на папая е 250 пъти по-ефективен от доста лекарствени антионкологични препарати.

Папаята има и други лечебни качества. Помага и при стомашни проблеми. В плода се съдържат органични киселини и пектин, които са незаменими при язва на стомаха, колит, запек.

В меката част на папаята се съдържа витамин А, който има способността да прави кожата гладка и да изглажда бръчки.

Екзотичният плод успокоява и предменструалния синдром. За да се освободите от болките, няколко дни преди началото на менструацията хапвайте папая.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР