Ново разделение се очертава в коалицията заради промени в Закона

...
Ново разделение се очертава в коалицията заради промени в Закона
Коментари Харесай

Ново разделение в коалицията заради маски и ваксини

Ново разделяне се обрисува в обединението поради промени в Закона за здравето и дупката в налагането на ограниченията като маски на закрито, ваксини и така нататък от признатия 7 дневен период сред двете четения на закона.

От опозицията и Има Такъв Народ настояха за този период, което пък докара до липса на каквито и да е ограничения в миналите дни. Мотивите на хората на Слави Трифонов са, че ще поддържат измененията в закона, единствено в случай че текстовете бъдат прецизирани, тъй като съгласно тях, сега се дават прекомерно необятни пълномощия на здравния министър да вкарва противоепидемични ограничения без критерии и периоди. Подобни забележки имаше и от ГЕРБ.

Според текста, импортиран в закона от ръководещите - Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България, единствените ограничавания, които ще има здравният министър са да не може да не разрешава влизането и придвижването в страната, както и да затваря МОЛ-ове и заведения за хранене. „ Противоепидемичните ограничения може да включват организирането на имунизационни акции, откриването на краткотрайни имунизационни пунктове и сформирането на екипи за ваксиниране на място “, плануват новите текстове. Обратното пък оферират от Има Такъв Народ.

„ Противоепидемичните ограничения не могат да включват и наложителни имунизационни акции, наложителни проби, носене на защитни средства и всевъзможни форми на забранителни или разрешителни документи “, предложи депутатът Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ сред двете четения. Той е „ срещу “ предложенията на ръководещите отсега нататък още веднъж да може да се постанова носенето на маски и да се показва зелен документ на границата. Освен това имунологът предлага да се вкара и период от 21 дни за деяние на ограниченията. Такъв сега не е очакван.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР