Ново проучване на общественото мнение потвърждава, че солидно мнозинство от

...
Ново проучване на общественото мнение потвърждава, че солидно мнозинство от
Коментари Харесай

56% от демократите не искат Байдън да се бори за преизбиране

Ново изследване на публичното мнение удостоверява , че солидно болшинство от демократите в Съединени американски щати към момента желаят президентът Джо Байдън да се отдръпна през 2024 г . и да остави различен да се кандидатира за номинацията на Демократическата партия.

Проучването на ABC News и Washington Post откри, че 56 % от демократите биха предпочели различен претендент , спрямо малко над една трета, които желаят Байдън да се кандидатира за преизбиране.
 Байдън към момента не е взел решение ще се кандидатира ли още веднъж за президент
Байдън към момента не е взел решение ще се кандидатира ли още веднъж за президент

Но обмисля да се бори за втори мандат

Републиканците са съвсем поравно разграничени по повод на избора си за претендент за 2024 година, като 47 % споделят, че Доналд Тръмп би трябвало да се кандидатира още веднъж, а 46 % споделят, че различен би трябвало да бъде претендентът на Републиканската партия.

В пряк дуел, Байдън има преимущество от два % пред Тръмп. Но това елементарно може да докара до победа за магната от Мар-а-Лаго, като се има поради изборната система.

Добри вести обаче има за демократите по други тематики в анкетата, защото огромна част от американците споделиха, че се опълчват на решението на Върховния съд, отменящо Роу против Уейд в изследването, и също като цяло се съгласиха, че позицията на Републиканската партия по отношение на правата на абортите е прекомерно ограничаваща.
 Байдън води пред Тръмп с 6%
Байдън води пред Тръмп с 6%

Ако президентските избори, планувани за 2024 година, се проведат в този момент

Проучването събра отговори от 1006 пълнолетни американци, измежду които 908 регистрирани гласоподаватели. 

Припомняме, че на 19 септември Байдън съобщи, че има намерение да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, само че към момента не е взел " твърдо решение ".

Настоящият президент на Съединени американски щати и неговите съветници неведнъж са заявявали, че има намерение да издигне своята кандидатура за присъединяване в изборите през 2024 година Тогава Байдън ще бъде на 81 години.

На 11 септември вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала   преизбирането на Байдън.

Проучане от 8 септември сподели, че Байдън води пред Тръмп с 6 % поддръжка измежду гласоподавателите в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР