Ново прекрояване в последния момент претърпя листата на ГЕРБ-СДС за

...
Ново прекрояване в последния момент претърпя листата на ГЕРБ-СДС за
Коментари Харесай

Комсомолец на ГЕРБ смени Вежди в листата за Пловдив

Ново прекрояване в последния миг претърпя листата на ГЕРБ-СДС за 16-и МИР в Пловдив, научи " Марица ". Очаква се окончателният вид на листата с кандидат-депутати да бъде регистриран в РИК в неделя или най-късно в понеделник.

Изненадата е появяването на четвърто място на младия деятел на партията Пенчо Малинов. Той бе ръководител на младежката организация на ГЕРБ, като два мандата бе общински консултант. В момента е член на Националния изпълнителен съвет на Младежи ГЕРБ. Той ще заеме мястото на някогашния министър на културата Вежди Рашидов, който се е отказал да взе участие на изборите откакто беше народен представител в последния парламент.



Запазва се подреждането на челната тройка, както беше оповестено през седмицата от локалния водач на ГЕРБ Иван Тотев. По традиция лидер е Бойко Борисов, втори е самият Тотев, а трети юристът Радомир Чолаков, който направи мощно усещане с изявите си като народен представител в 45-ото Народно заседание.

Веднага след Пенчо Малинов е някогашният началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда и отдел " Екология " в Община Пловдив доцент Стефан Шилев, който сега е учител.

Районните кметове на „ Тракия” и „ Източен” Костадин Димитров и Иван Стоянов са надлежно 6-и 7-и. Включването им в листата стана откакто Тотев организира специфична среща с Борисов, с цел да получи позволение райкметовете да може да бъдат номинирани.

На осмо място е някогашният общински консултант и сегашен зам.-директор на РЗИ Аргир Аргиров.

Десетото място, което е безнадеждно, е обещано на съдружния сътрудник Съюз на демократичните сили в лицето на доктор Илко Семерджиев. Той беше вицепремиер и здравен министър и в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков.

Спас Гърневски, който стана народен представител от гражданската квота на ГЕРБ, е заел 22-ра последна позиция в листата. Според осведомени някогашният кмет персонално е помолил Бойко Борисов за това алегорично присъединяване в изборите.

На последните парламентарни избори на 4 април ГЕРБ съумя да вкара единствено двама депутати от Пловдив. В партията в този момент се надяват на двойно повече места, като водачът Борисов сигурно още веднъж ще влезе от столичния изборен регион, където също ще бъде лидер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР