Ново повишение на банковите такси се задава през декември -

...
Ново повишение на банковите такси се задава през декември -
Коментари Харесай

Банките отново вдигат таксите

Ново покачване на банковите такси се задава през декември - единствено два месеца след последното сензитивно нарастване през октомври тази година.
Увеличение са оповестили Пощенска банка, Токуда банк, Първа капиталова банка (ПИБ/FiBank), Българска банка за развиване (ББР), Българо-американска кредитна банка (БАКБ) и Интернешънъл Асет Банк.
На въпросът какво постанова ново покачване на таксите отговор даде само Българската банка за развиване. В него се споделя: "ББР актуализира своята Тарифа за таксите и комисионите, считано от 17 декември 2019 година, с оглед вземане предвид с преобладаващите равнища на финансовия пазар. Актуализирането на Тарифата не съставлява просто повдигане на таксите, а изцяло ребалансиране на прилаганите ценови равнища, като в някои случаи става въпрос за нарастване, а в други – за понижение по отношение на предходните равнища ".
Нито една от другите банки не отговори, само че евентуално новото покачване на таксите е разследване и на политиката за поевтиняване на заемите за сметка на оскъпяване на такси и комисиони, прилагана през последните години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР