Ново напрежение в историята с кралските бижута. Меган, херцогинята на

...
Ново напрежение в историята с кралските бижута. Меган, херцогинята на
Коментари Харесай

Кралските тиари - недостъпни за Меган

Ново напрежение в историята с кралските бижута. Меган, херцогинята на Съсекс, няма да има опция да носи една част от бижутата, принадлежащи на Короната, включително кралските тиари. За тях се знаеше още преди сватбата, че основават проблеми на кралица Елизабет II, тъй като по принцип този вид декорации не са разполагаем на ранга на Меган. До последния момент не се знаеше дали тя ще бъде с тиара на сватбата си.

Сега обаче Кралицата напряко постанова възбрана на Меган – тя няма да може да заема бижута от кралската сбирка. Бъкингам постанова нови правила, а задачата е да се спазват „ реда, йерархията и процедурите “ в кралското семейство. Накратко, това значи, че избрани скъпи бижута, които се заемат от кралицата за публични събития и държавни визити, няма да бъдат разполагаем на Меган на този стадий. Уточнява се и че това не е персонално отношение към херцогинята на Съсекс, че кралицата я харесва, само че става въпрос за сан и подчиненост, както и за съблюдаване на избрана поредност в фамилията.

Като брачна половинка на принц Уилям и бъдеща принцеса на Уелс, Катрин ще се възползва с тази привилегия преди всичко – без значение че Меган може да е най-известната жена в света, Кейт я превъзхожда по сан. Както може би към този момент си представяте, слуховете за напрежение във семейството разцъфнаха още веднъж.

Смята се, че Кралската сбирка е една от най-важните арт сбирки в света. Тя съдържа и скъпи картини, статуи, кралски бижута и други творби на изкуството, които се ръководят от суверена за наследника и за нацията (те не са нейна персонална собственост). Освен това кралицата има своя персонална сбирка, която включва също корони, тиари, колиета и обици, сред които Lover’s Knot – тиарата, която Кейт носи през октомври. Самата Елизабет е великодушна в заемането на бижута, само че в този момент държи да се съблюдава избрана подчиненост в това кой какво може да заеме. Което не значи, че в бъдеще Меган няма да има достъп до тях – " тиара гейт " ще продължи с цялостна мощ. 
 Вижте и къде са през днешния ден бижутата на принцеса Даяна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР