Ново напрежение се нагнети в парламента днес - този път

...
Ново напрежение се нагнети в парламента днес - този път
Коментари Харесай

Нов скандал в парламента: Когато две магарета си мерят буджаците, не заставай между тях

Ново напрежение се нагнети в Народното събрание през днешния ден - този път към основаването на краткотрайна комисия за следствие на обстоятелства и условия към полуостров Буджака в Созопол, където вила има издателят на " Икономедия " Иво Прокопиев. Главни настоящи лица в острата замяна на реплики бяха " Демократична България " (ДБ) и вносителите на настояването - Движение за права и свободи и " ИТН " (ИТН). Десните обявиха, че тъкмо поддръжката на партията на Слави Трифонов е била една от аргументите да не поддържат оферти от нея кабинет.

" Плаващите болшинства постоянно са били рецепта за корупции - когато си подавахте пасове с Движение за права и свободи, като този да вземем за пример . Това се трансформира за нас в доста сериозен червен байрак. Измисляте истории, само че не желаете да коментирате тази тематика. Буджака е прелестна илюстрация на този проблем ", съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Той акцентира, че единствената цел е да се отвърне на основаването на комисията " Росенец ", която цели следствие към летните сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

" На всички е ясно, че се пробвате да ни прикрепите към Движение за права и свободи. Загубихте заслужен сътрудник в наше лице и ще останете изолирани ", отвърна му Радостин Василев от Има Такъв Народ.

" Проблемът с Буджака не е проблем на Демократична България. Има Такъв Народ поддържа и комисията за Росенец. Защо би трябвало да подпиша вашата комисия за Росенец, а да не поддържам и тази, която проверява оня, който взема вашите решения? ", добави Василев.

" Вие загубихте сътрудник в наше лице ", отвърна пък съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

" С огромно изпитание навлизате в опорните точки на Движение за права и свободи. Това нещо си е просвета. Г-н Карадайъ се снимаше с хора с фланелки на господин Пеевски . Явно сте решили да обслужвате пропагандите на Движение за права и свободи и да рециклирате този мъждив поток на Движение за права и свободи ", отговори му Иванов и даде на Василев няколко книги.

По думите му те са издадени от медии на Делян Пеевски и разпрострявани даже в европарламента, само че вътре не написа нищо за Има Такъв Народ.

" Зад диванчето на Слави Трифонов се виждат розите на Доган " , добави Антоанета Цонева от Демократична България.

" Нека да създадем тази комисия, а не да си играем на филм за конспирацията, в който вземат участие Мел Гибсън и Джулия Робъртс. И да не се атакуваме кой зад кого стои. Г-н Цонев наподобява на Мел Гибсън, факт. В Има Такъв Народ измислихме една сентенция: " Когато две магарета си мерят буджаците, не принуждавай сред тях ", съобщи Филип Станев, с което провокира плевел смях в залата.

Той прикани Движение за права и свободи и Демократична България да не вършат партията на Слави пленник на разногласията им.

Само че застанахте по средата, отвърна му зам.-председателят на придвижването Йордан Цонев.

" Никога нямаше да ви мине кабинетът. Знаете ли за какво? Това беше първият прокетокабинет, в който от 1997 година кохортата на кръга " Капитал " и Прокопиев няма нито един министър . Тази тематика ще я развиваме оттук насетне, тъй като е значима за България... На Буджака се роди мантрата, че вие сте с нас ", сподели още той.

И се обърна към Иванов:

" Опорките на Движение за права и свободи, господин Иванов, аз тези опорки ги дрънча преди Пеевски да се появи на бял свят. Преди време му споделих на Костов, че в случай че се води по акъла на тази група, със Съюз на демократичните сили ще бъде свършено. Така и стана ".

" Решението за основаването на тази комисия не е самоцелно. Целта й е да покаже корените на корупцията в страната. Те са от 1997 година, когато структурите на господин Сорос бяха направени от господин Луканов . Ако не желаете това да го кажете, аз ще ви го кажа без грам терзание. Имам доста добра памет. Нямам памет на неща, които са ми разказали, а като на свидетел. Знам доста добре за какво една част на Съюз на демократичните сили беше сатаназирана от друга, от Иво Прокопиев, от агнешките главички и зараждащата се дълбока страна и стрктурите на Сорос ", добави Цонев.

Тук се намеси Арман Бабикян от " Изправи се БГ! Ние идваме! ":

" Не е диалогът в това, че моят олигарх е по-хубав от твоя . Спрете да си мерите дълбоките страни. В тази зала има двама-трима, които са виждали Сорос онлайн. Не получих медии и залив. Какво злощастие! Не станах и банкер. Значи не е толкоз токсично. Зад всеки залив може би има друга дълбочина-стратегическа ".

Йордан Цонев обаче настоя:

" По Буджака изтърпяхме Христо Иванов да приказва, в този момент давам обяснение. Ние ще се борим против модела на задкулисието, наименуван Иво Прокопиев и кръга " Капитал ". На Движение за права и свободи не може да давате ум какъв принос има за демокрацията. Движение за права и свободи даде жертва по време на тоталитарната страна, а вашите родители бяха ръководители на тази страна. Поне 10 индивида тук има от видни комунистически семейства. И в този момент ни учите на народна власт. Това е висша безочливост. Г-н Доган има златен орден от конгреса на Съединени американски щати за приноса му за участието в НАТО. Всеки път ще ви бъда бодил в петата ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР