Ново мобилно приложение на КНСБ ще помага на работници и

...
Ново мобилно приложение на КНСБ ще помага на работници и
Коментари Харесай

Синдикат ще лови некоректни работодатели с мобилно приложение

Ново мобилно приложение на КНСБ ще оказва помощ на служащи и клиенти да подават сигнали против неточни работодатели и да дават положителни образци за мястото, на което работят. VOX KNSB към този момент е налично във всички платформи за мобилни приложения – за Android и iPhone. Апликацията бе показана през днешния ден от вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков.

Приложението е част от акцията на синдикалната организация " Сивото убива ". Тя е създадена по план „ Активно гражданско присъединяване за предварителна защита и ограничение на недекларираната претовареност в България “, финансиран от Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. Основната цел на плана е създаване и отправяне на рекомендации за възстановяване на регулаторната среда и успеваемостта на политиките за предварителна защита и ограничение на недекларираната претовареност в България при съблюдаване на правилото навън и отговорно ръководство.

VOX KNSB е неповторима, безусловно безвъзмездна услуга, която разрешава на всеки да подаде сигнал до КНСБ, а оттова и до всички държавни институции за нередности или положителни образци както на работното си място, по този начин и в търговски обекти, в които е получил неприятна услуга или пък е забелязал машинация за фиска.

Анонимността на подалите сигнала е безусловно обезпечена и само админите на КНСБ разполагат с данните на подателя. VOX KNSB разрешава сигналите, които се подават, да стигат до огромна група от хора, които могат да ги поддържат, споделят в обществените мрежи или просто да наблюдават какво се случва с решенията на казуса. За да се подсигурява достоверността на сигнала, може да бъде прибавен снимков материал, а приложението автоматизирано записва местоположението, откъдето се подава.

Сигналите, които се подават, могат да бъдат споделяни в обществените мрежи и варират от заплата в плик, през липса на трудов контракт до неиздаване на касови бележки. В рамките на плана приложението ще бъде показано в 28 града на страната, както и на мобилни шатри в огромните обитаеми места на България.

Пламен Нанков прикани работещите у нас да употребяват интензивно приложението и да подават сигнали против неточни практики на работодателите. Според него по този начин те сами ще оказват помощ да продължи наклонността от последните 10 години, през които делът на сивия бранш у нас е намалял от 30 на 21%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР