Ново изследване показва колко опасно може да бъде за здравето

...
Ново изследване показва колко опасно може да бъде за здравето
Коментари Харесай

Мъж бил приет в болница, след като изял най-лютата чушка в света

Ново проучване демонстрира какъв брой рисково може да бъде за здравето консумирането на най-лютите чушки в света и по-скоро тяхната несъразмерна приложимост, заяви France Press.
Лекарите базирали проучването на случай от 2016-та година, когато 34-годишен американец получил пристъпна мигрена, откакто взел участие в конкурс по консумация на люти чушки и изял люта чушка от сорта каролина рийпър, която съгласно Книгата на Гинес е най-лютата в света.
Мъжът получил гърчове, повръщане, а в идващите дни имал болки в главата и врата и остри пристъпи на мигрена.
Той се подложил на неврологични проби, при които не било намерено увреждане. По-късно бил диагностициран със синдрома на обратимата мозъчна вазоконстрикция, изразяващ се във краткотрайно стесняване на кръвоносните съдове на главата.
Авторите на проучването увериха, че за пръв път люта чушка има сходен резултат. Въпросният синдром, който постоянно е обвързван с мигрени, нормално се появява след приемане на някои медикаменти или опиати.
Симптомите изчезнали, а надзорен рентгенов обзор 5 седмици след състезанието посочил, че артериите са възвърнали първичната си форма.
Резултатите от проучването са оповестени в BMJ Case Reports.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР