Ново изследване показа, че вече повече от половината жители на

...
Ново изследване показа, че вече повече от половината жители на
Коментари Харесай

Повечето жители на Токио вече не искат олимпиада

Ново проучване сподели, че към този момент повече от половината поданици на Токио не желаят олимпийските игри да се проведат в града. Олимпиадата, която трябваше да стартира на 24 юли, бе изместна с година по-късно поради ковид, само че локалните към този момент не са по този начин благосклонни към провеждането ѝ.

Изследването е направено от агенция Kyodo News и телевизия Tokyo MX сред 1030 индивида. От запитаните 51.7% са дали отговор, че не желаят игрите да са следващата година, до момента в който 46.3% нямат нищо срещу това. Останалите 2% нямат мнение по въпроса.

От съперниците на олимпиада през 2021 година, 24% са на мнение, че тя би трябвало да се отложи още един път, който вариант вече неколкократно бе отхвърлен като вид от оргкомитета и от МОК, а 21.7% упорстват за пълна отмяна.

От жителите на японската столица, които нямат нищо срещу игрите въпреки всичко да са през 2021 година, 31.1% са на менние, че те би трябвало да бъдат в съкратена форма. Това съответствува и с проектите на оргкомитета за " опростени игри ", със мощно редуцирани разходи и най-много съвсем цялостно премахване на предолимпийските шампионати. 

В момента разписанието е игрите да са от 23 юли до 8 август 2021 година, само че множеството токийци смятат, че до тогава няма да има направена сигурна ваксина против ковид и той все по този начин ще е опасност.

Президентът на МОК Томас Бах е измежду покровителите на тезата, че в случай че обстановката не разрешава осъществяване другото лято, даже няма да се разисква опция за ново отсрочване, а напряко ще се стигне до анулация на олимпиадата. 

Олимпийските игри са основна тематика в акцията за изборите за губернатор на Токио, които ще са на 5 юли. На тях се чака Юрико Коике да завоюва втори мандат. Тя е покровител на провеждането на игрите, до момента в който главният й противник Таро Ямамото дава обещание, че в случай че бъде определен ще пледира за анулация на най-големия състезателен конгрес. Социологическото изследване демонстрира, че това му обещание дава шансове на Ямамото да се пребори за губернаторския пост. Още повече, че в японската столица в последните 4 дни се записват по над 50 случая на инфектирани с ковид, което е най-високия брой от началото на май, когато Япония бе в изключително състояние.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР