Ново експериментално лекарство дава надежда в борбата с рака. То

...
Ново експериментално лекарство дава надежда в борбата с рака. То
Коментари Харесай

Експериментално лекарство дава надежда в борбата с рака

Ново пробно лекарство дава вяра в битката с рака. То възвръща способността на имунната система да се бори с туморите. Експерименталното лекуване показва обещаващи резултати в изследвания с животни.

Новият медикамент, наименуван PEG-MTAP, е открит от откривателите от Тексаския университет в Остин, Съединени американски щати. При извършени опити с плъхове с разнообразни типове онкологични болести като меланом, левкемия, рак на пикочния мехур и дебелото черво, лекарството демонстрира отлични резултати, оповестява Medicalnewstoday.

То забавя растежа на тумора, удължава живота на засегнатите и усилва резултата на имунотерапията.

Действието на медикамента е ориентирано към характерна разновидност в ДНК. Тя се среща при доста типове нападателни онкологични болести и дава опция на туморите да порастват гладко, заобикаляйки контрола на имунната система.

По този метод те оказват унищожително влияние върху човешкия организъм, което води до гибел.

Готово за евентуални клинични изпитвания върху хора, новото лекарство е определяно като " геймчейнджър ". То понижава равнищата на съединението метилтиоаденозин (MTA), създавано от дефектните ракови кафези, до техните нормални равнища. Увеличава се производството на имунните Т-клетки, които играят основна роля в унищожаването на тумора. Ефективността на медикамента може да се подкрепи и от включването на имунотерапия в курса на лекуване, добавя БТВ.

Подпомогната по този метод, имунната система може да се оправи с унищожаването на дефектните кафези доста по-бързо.

Учени и лекари са съгласни, че създаването на сходен вид медикаменти обрисува бъдещето в развиването на актуалната онкология. Проучването на нови вероятности, посредством които да се изследва произхода и развиването на онкологичните болести, е основно за сполучливото развиване на науката и изключването на рака от категорията " смъртна присъда ".

Статистиката демонстрира, че съвсем 10 милиона души в света умират от рак всяка година. Това го прави втората най-често срещана причина за гибел след сърдечно-съдовите болести.

Ето за какво напредъкът на медицината, генетиката и фармакологията се трансформира в потвърден бранител на публичното здраве.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР