Новият здравен министър вероятно ще бъде избран след като в

...
Новият здравен министър вероятно ще бъде избран след като в
Коментари Харесай

Цветанов: Здравен министър ще бъде избран след приемането на бюджета на първо четене

Новият здравен министър евентуално ще бъде определен откакто в Народното събрание мине на първо четене Бюджет 2018-та. Това разгласи в коридорите на Народното събрание ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Убеден съм, че след гледането бюджета на първо четене в пленарна зала, министър-председателят ще внесе и предложение за персоналната смяна в Министерство на здравеопазването“, сподели той пред публицисти. „ ПГ на ГЕРБ ще се съобрази с предлагането, което ще бъде импортирано в пленарна зала на министър-председателя на България, тъй като ние стоим зад премиера, който има всичките права да предлага както конструкция, по този начин и личен състав със съответните рокади в Министерски съвет ”, добави Цветанов.

По връзки на проф. Петров, Цветанов разяснява: „ Той е безапелационен, че желае да бъде призната оставката му. Виждате, че един човек беше омаскарен, без да има никакви учредения за това. Това е негов избор и министър председателят се е съобразил с неговото предпочитание ”.

Цветан Цветанов разяснява и готвения от Българска социалистическа партия избор на съмнение като съобщи, че той ще бъде загуба на време, въпреки, че ще отнеме единствено половин ден.

„Разбира се, че това ще бъде една загуба на време, тъй като страната има съответните положителни индикатори и опозицията няма различни решения за това, което сме създали до момента. Ще бъде загуба на време, само че би трябвало да се съобразим с конституционните разпореждания и парламентарната практика“, сподели той.

По думите му внасянето на избор на съмнение в навечерието на бъдещото ни председателство на Съвета на Европейски Съюз е индикатор за политическа незрялост. „ Аз не мога да допускам, че една партия, която претендира за 100-годишна история, загърбва националните цели, които са свързани с председателството ”, изясни Цветанов. Според него по време на дебата ще бъдат изречени доста лъжи. Той подсети, че от ГЕРБ са изготвили указател на подправените вести.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР