Новият здравен министър Кирил Ананиев разпредели ресорите на заместниците си. 

...
Новият здравен министър Кирил Ананиев разпредели ресорите на заместниците си. 
Коментари Харесай

Разпределиха ресорите на новите зам. здравни министри

Новият здравен министър Кирил Ананиев разпредели ресорите на заместниците си. 

В ресора на зам.-министър Бойко Пенков влизат медицинските действия, образованието, квалификацията и следдипломното образование в системата на опазването на здравето. Д-р Пенков ще дава отговор и за регулирането и обезпечаването на лекарствени артикули и медицински произведения, както и за ръководството на системата при рецесии.

Той ще реализира надзор върху центровете за незабавна здравна помощ, домовете за медико-социални грижи за деца и държавните психиатрични лечебни заведения. Д-р Пенков ще управлява работата на Фонда за лекуване на деца, ин витро фонда, Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ, Изпълнителната организация „ Медицински одит “, Изпълнителната организация по медикаментите и Изпълнителната организация по трансплантация.

Той ще дава отговор и за Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология, както и за Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени артикули.

На зам.-министър Жени Начева са поверени публичните поръчки в системата на опазването на здравето, администрирането на интернационалните планове и стратегии, европейската съгласуваност и интернационалните действия и въвеждането на електронното опазване на здравето.

Тя ще упражнява надзор върху ръководството на комерсиалните сдружения, финансовите разноски и собствеността, върху ръководството на бюджета и финансите на Министерство на здравеопазването, както и върху дейностите по обмисляне и анализиране в системата.

Светлана Йорданова, която беше заместител и на досегашния здравен министър проф. Николай Петров, ще продължи да дава отговор за предварителната защита на публичното здраве, за дейностите, свързани с отчитането и оценката на националните здравни стратегии и профилирани донорски стратегии.

На зам.-мин. Йорданова са поверени още режимите, свързани с водите и храните и дейностите, отнасящи се до имунизациите, които се реализират от основния държавен здравен контрольор. Тя осъществява надзор върху Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националната експертна лекарска комисия и Националния център по радиобиология и радиационна отбрана.

Всеки от заместник-министрите ще реализира надзор върху активността на районните здравни инспекции и на Националния център по публично здраве и разбори, според разпределението на ресорите, прецизираха от здравното министерство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР