Новият заразява клетките в устата и слюнката и затова някои

...
Новият заразява клетките в устата и слюнката и затова някои
Коментари Харесай

COVID-19 заразява пряко и устната кухина

Новият заразява клетките в устата и слюнката и по тази причина някои хора изпитват признаци като загуба на усет, сухота и обриви в устата, заяви " Мейлонлайн ". Устната празнина играе роля и за предаването на вируса към белите дробове и храносмилателната система посредством слюнката. Всичко това са открили американски експерти от Националния институт за дентални и черепно-лицеви проучвания в Съединени американски щати, написа 24 часа.
" Нашето проучване, което разкрива евентуално подценяваната роля на устната празнина в заразяването с новия ковид, може да открие нови линии на изследвания и по-добро схващане на пътищата за заразяване и протичане на болестта ", сподели ръководителят на проучването Блейк Уорнър от института.
 Специалист: Ваксините против COVID-19 не вредят на бременните дами Специалист: Ваксините против COVID-19 не вредят на бременните дами
Изследваният демонстрират, че имунизациите против COVID-19 не вредят на бременните дами. Не всяка родилка с ковид се постанова да бъде лекув...
Възможността на вируса да заразява разнообразни елементи и органи на тялото може да изясни широкоспектърните признаци при пациенти с COVID-19. За учените е известно, че новият ковид може да се открие в слюнката, само че не се знаеше по какъв начин прониква там. При пациенти с COVID-19 и признаци като кашлица, се допуска, че вирусът в слюнката се появява посредством назално дрениране. Но това не изяснява по какъв начин вирусът се озовава в слюнката на пациенти, които нямат дихателни признаци.
Учените са разкрили РНК от два основни протеина, с които вирусът прониква в организма, в избран тип кафези на слюнчените жлези и на тъканите, покриващи устната празнина. Наличието им демонстрира уязвимостта на тези тъкани, откакто вирусът употребява съдържащите се в тях протеини за заразяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР