Новият волейболен шампион на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще бъде

...
Новият волейболен шампион на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще бъде
Коментари Харесай

Атанас Петров остава начело на шампиона Нефтохимик на 100%

Новият волейболен първенец на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще бъде в много изменен състав през идващия сезон 2023/24. Част от главните играчи напущат състава.

От Бургас в посока Италия поема най-полезният състезател на шампионата Аксел Трухчев, който подписа с воденият от Радостин Стойчев отбор на Верона.

От състава си потегля и словенският диагонал Матей Михайлович, а центърът Душан Лопар се прибира в родната Сърбия, с цел да лекува хронична травма.
 Нефтохимик сменя половин тим Нефтохимик сменя половин тим
Към Берое 2016 (Стара Загора) се насочиха двама волейболисти - вторият разпределител Любослав Телкийски и Тодор Димитров, който може да играе както на диагонал, по този начин и като посрещач.

Героят от петия заключителен плейоф против Хебър - Калоян Балабанов също най-вероятно няма да остане в отбора. Към 24-годишния посрещач с поразяваща лява ръка има интерес от редица клубове както у нас, по този начин и в чужбина.

„ За чужденците е ясно, договорът им завърши. Относно Любослав Телкийски и Тодор Димитров – не мога да им се дразня. Така са решили, че е по-добре за тях, по този начин постъпват. Пожелавам им триумфи “, съобщи за BGvolleyball.com президентът на Нефтохимик Огнян Томов.

„ Нефтохимик си има един разпределител – в лицето на Иван Станев. Ще се откри и различен. Водим договаряния за новата селекция “, сподели още клубният президент.

Той разяснява и обстановката към Калоян Балабанов.

„ Момчето направи доста положителни изяви, изключително в последните мачове и увеличи цената си. Има интерес към него. Твърде евентуално е Балабанов да продължи в чужбина. “

Старши треньорът Атанас Петров ще продължи да води състава на Нефтохимик за идващия сезон.



" За Атанас Петров въобще не е ставало дума. Остава отпред на отбора на 100%. " приключи Огнян Томов.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР