Новият Управителен съвет /УС/ на фондация Пловдив 2019 раздели сумата

...
Новият Управителен съвет /УС/ на фондация Пловдив 2019 раздели сумата
Коментари Харесай

Пловдив 2019 раздели сумата от наградата Мелина Меркури

Новият Управителен съвет /УС/ на фондация " Пловдив 2019 " раздели сумата от 3 милиона лв. от премията " Мелина Меркури " на две равни елементи. Първата половина ще бъде разпределена сред плановете, които са кандидатствали за финансиране по покана " Наследство " през предходната година, а за втората част ще бъде оповестена втора покана, наречена " Наследство-2 ". Това оповестиха от пресцентъра на фондацията.

" Пловдив 2019 " провежда подготовката и мероприятията по време на плана " Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ".

За сполучливото справяне със задачата Европейска комисия присъди на " Пловдив 2019 " премията " Мелина Меркури " на Пловдив. Придружаваща я сума от 3 милиона лв. бе планувано да се употребява за завещание на ЕСК и за мощно културно наличие в Пловдив и след 2019 година.

От фондацията прецизираха, че поканата " Наследство-2 " ще бъде оповестена в средата на годината, като за нея ще се кандидатства с нови условия и правила и ще бъде оценена от нов състав на журито.

На първото си съвещание новият УС на фондацията редуцира броя на работещите в нея от 47 на 24 индивида. Взето е било и решение да се освободи офиса в СКЛАД, който бе чартърен и да се върне в остарелия си офис, който е общинска благосъстоятелност. Председател на новия УС на фондация " Пловдив 2019 " е заместник-кметът по просвета в общината Пламен Панов, а негов заместител е сътрудника му по финанси Илия Кирчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР