Новият украински президент Володимир Зеленски посети военни позиции в района

...
Новият украински президент Володимир Зеленски посети военни позиции в района
Коментари Харесай

Новият украински президент посети военни позиции в района на Луганск

Новият украински президент Володимир Зеленски посети военни позиции в региона на спора с проруските сепаратисти в източната част на страната, съобщи Асошиейтед прес.

Една седмица след встъпването си в служба, 41-годишният някогашен комедиен артист и хуморист през вчерашния ден " инспектира украинските военни позиции в Станиця Луганска и Шчастя ", в региона на Луганск, част от който се управлява от бунтовниците, заяви украинското президентство в изказване. В текста се отбелязва, че " най-близко разположените позиции на неприятеля са на 400 метра " оттова.

На публикувани от украинското президентство фрагменти се вижда по какъв начин облеченият в цивилни облекла, само че с военна каска и бронежилетка Зеленски следи покрайнината и върви дружно с група бойци на бойното поле.

Украинският президент, който е дилетант в политиката, бе определен на поста предишния месец с повече от 73 % от гласовете, побеждавайки безапелационно досегашния държавен глава Петро Порошенко с заричане да " разбие системата ".

По време на предизборната акция Зеленски бе подложен на критика с аргумента, че програмата му е неразбираема, а неговите съперници слагат под въпрос способността му да ръководи една страна, въвлечена във боен спор, в който за пет години починаха 13 000 души, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР