Новият транспортен министър Николай Събев обяви още в средата на

...
Новият транспортен министър Николай Събев обяви още в средата на
Коментари Харесай

Нови шефове в "Летище София" и в НКЖИ

Новият транспортен министър Николай Събев разгласи още в средата на декември, че всички ръководители на ведомства и държавни предприятия с неприятни финансови резултати и ниско качество на работа би трябвало да бъдат заменени, с цел да се случи промяната в бранш " Транспорт ". Оттогава той смени, а на 30 декември бе взето решение и за промени в " Летище София " и в Националната компания " Железопътна инфраструктура ".

От съвета на шефовете на " Летище София " ЕАД са освободени Христина Янкова, Иван Димитриев и Христо Ханджиев. А до провеждането на конкурсна процедура на тяхно място са назначени Димитър Асенов, Красимир Пешев и Милен Христов.

За първите двама има данни, че и до момента са работили в компанията. Асенов е минал през разнообразни позиции, като последно е бил шеф на сигурността. Пешев е бил член на съвета на шефовете в интервала 2010-2011 година, след което, през 2017 година, е назначен за заместник-директор на летището.

Важно е да се означи, че " Летище София " ЕАД към този момент не е оператор на столичния аеропорт. След концесията на летището то загуби функционалностите си на летищен оператор, само че има избрани активи като почивната станция " Космос " и летище Балчик. Средствата по сметките му пък били към 60 млн. лева Последно по време на служебния кабинет, само че към този момент няма информация дали министър Събев поддържа сходен ход.
Реклама
За общоприет шеф на Национална компания " Железопътна инфраструктура " пък е назначен Златин Крумов. Той ще заема поста краткотрайно до избор на нов общоприет шеф, откакто досегашният Красимир Папукчийски е освободен. Крумов е заемал разнообразни длъжности в железопътното дружество, приключил е " Транспортно строителство " във ВВТУ " Тодор Каблешков " и има научна степен лекар за планиране, строителство и поддържане на стоманени пътища и уреди.

Вчера министър Събев се срещна с представители на железопътния бранш, след което съобщи, че ще се работи за идентични условия и такси за железопътните превозвачи. " Законови промени могат да се приложат, откакто в къс период се обсъдят аргументирани оферти от специалистите в бранша ", безапелационен бе той.

По време на полемиката стана ясно, че при започване на годината започва работа отраслов съвет, в който за присъединяване са поканени синдикални и работодателски организации, като главната цел е да се засягат тематики, свързани с жп инфраструктурата.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Ивайло Станчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР