Новият театрален сезон в Театър София започва с голяма доза

...
Новият театрален сезон в Театър София започва с голяма доза
Коментари Харесай

Вечерята по Херман Кох е първата премиера в Театър София

Новият сценичен сезон в Театър " София " стартира с огромна доза смях. На 18 септември феновете ще гледат две комедии в една вечер, обединени от обща тематика. Това са " Олд Сейбрук " и " Последният буен ухажор " - две пиеси от най-успешните международни драматурзи през днешния ден - Уди Алън и Нийл Саймън. Две комедии, въодушевени от безконечните въпроси към любовта и брака. Смешни, проникновени пиеси за това по какъв начин двойките изпадат в рецесия, къде бягаме от личните си комплекси, допустимо ли е да обичаме единствено един сътрудник... Всеки клиент на тъкмо това зрелище в първата вечер за новия сценичен сезон в Театър " София " ще получи специфичен подарък - изненада.

Първата премиера за новия сезон в Театър " София " ще бъде на 22 октомври - " Вечерята " по романа на Херман Кох. Режисьор и създател на драматизацията е Пламен Марков, а сценографията и костюмите са поверени на Мира Каланова. Участват Дария Симеонова, Ивайло Герасков, Лилия Маравиля, Михаил Милчев, Пламен Манасиев и студенти от НАТФИЗ " Кр. Сарафов ".

Херман Кох е холандски публицист, ефирен продуцент и артист. Автор на разкази, журналистически колонки и романи в род, който смесва ирония, драма, съспенс, психически трилър. Постига интернационално самопризнание с романа " Вечерята " (2009), който е преведен на 55 езика. Само в Европа са продадени над 1 милион екземпляра.

" Вечерята " от Херман Кох е превъзходен, безподобен разказ. Централно място в него заема въпросът доколко родителят е виновен за постъпките на детето си. Гъвкавата прозаичност на Кох въвлича читателя в спираща дъха история, която се разиграва в границите на една-единствена вечер, показва Милена Стратиева, управител маркетинг и продажби на Театър " София ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР