Новият старши треньор на Барселона Кике Сетиен уточни, че на

...
Новият старши треньор на Барселона Кике Сетиен уточни, че на
Коментари Харесай

Треньорът на Барса: Все още не сме решили за нов нападател

Новият старши треньор на Барселона Кике Сетиен посочи, че на този стадий клубът не е взел решение дали ще притегля нов нападател на мястото на контузения за дълго Луис Суарес. Из медиите се загатват имената на куп офанзивни играчи, измежду които са тези на Пиер-Емерик Обамеянг, Тимо Вернер, Родриго и други

“Истината е, че към момента не сме разискали това с управлението. Но и по принцип да знаех, нямаше да ви кажа. Но към този момент не сме решили”, призна някогашният ментор на Бетис.

През уикенда Сетиен започва с мъчно 1:0 над Гранада, а в сряда на тима му следва посещение на третодивизионния Ибиса в среща за Купата на Испания. Очаква се мачът да се играе на неприятен терен.

“Нямаме право на неточност, тъй като това е един дуел, а нашата цел е да спечелим шампионата. Очакват ни тежки условия за игра, които изравняват силите. От позиция на натоварената ни стратегия е хубаво, че спечелилият ще бъде избран единствено в един мач, само че пък това е и опасно”, продължи треньорът.

“По принцип задачата ни е да завоюваме всички вероятни титли - това е ясно. Затова и не желая да се разделяме с никого, тъй като всичките футболисти са ми ценни”, увери Сетиен.

“Моята процедура при диалозите с всеки един състезател не е да му натрапвам решенията си, а да се опитам да го убедя, че това е вярното за него. Това важи еднообразно както за Лионел Меси, по този начин и за всеки един различен от тима. Искам да видя по какъв начин ще протече тренировката, на кои състезатели ще мога да разгадавам, и едвам по-късно ще преценява дали Лео ще може да получи отмора в тази среща. Питат ме за футболистите от “Б” отбора - дали ще разгадавам на тях. Трябва ми обаче време, с цел да ги преценява добре. Познавам ги и в този момент, само че не в детайли”, сподели още Сетиен.

Наставникът изрази убеденост, че след завръщането си от лекуване на травма Усман Дембеле ще бъде с значим принос за тима. “Той е извънреден състезател, който обаче не е постоянен”, разяснява треньорът.

В края Сетиен изясни, че няма да разделя двамата вратари Марк-Андре тер Стеген и Нето да играят в другите шампионати. При Ернесто Валверде имаше процедура вторият пазач да пази в дуелите за купата.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР