Новият спортен директор на ЦСКА-София Алън Пардю се изказа ласкаво

...
Новият спортен директор на ЦСКА-София Алън Пардю се изказа ласкаво
Коментари Харесай

Пардю: Само "Лудогорец" е на нивото ни в България

Новият състезателен шеф на " ЦСКА-София " Алън Пардю се изрече ласкаво за клуба в първото си изявление пред британска медия след назначението си на 23 ноември.

" ЦСКА е преобладаващата мощ тук, има единствено един тим, който е на същото ниво или по-добър от нас - " Лудогорец ". Нашият отбор е водещ, другите се преценяват с него, а това е ужасно чувство. И е изцяло ново за мен като конфигурация, като нрав ", съобщи пред Би Би Си 5 бившият мениджър на " Уест Хем ", " Чарлтън ", " Саутхемптън ", " Нюкасъл ", " Кристъл Палас " и " Уест Бромич ".

Той изясни и дилемите, които има в новия си клуб . " Знам, че в Англия техническият директор не е доста известна позиция, само че към този момент съм уверен, че играта има потребност от такива хора. Много е значимо за един клуб, в случай че треньорът е напрегнат поради резултатите, или даже в случай че се наложи да бъде заменен, да има някой в близост, който да е спортно и механически квалифициран. И той да вземе решения по какъв начин да продължи тактиката. Тук работата ми за момента е да преглеждам пазара на Балканите, механизмите в клубовете, футболистите... Искам да видя по какъв начин вършат нещата в този район. Това също е ново за мен и забавно. Когато излезеш от Англия разбираш, че има страхотни играчи отвън нашата страна, а заплатите им са на светлинни години от тези във Висшата лига. Например - на звездите на ЦСКА, клуба, за който работя сега. Това също е скъп опит и ми дава друга, нова позиция. Също така исках да потвърдя, че британски специалисти могат да работят отвън Острова. Нещо, което не се случва постоянно във футбола. Създадох много нови контакти отвън Англия, първо в Нидерланди, из Европа, а в този момент го върша и в България. Това сигурно в никакъв случай няма да ми е ненужно и единствено може да ми е от помощ ", описа 59-годишният експерт.

Пардю показа и първите си усещания от България . " Добре съм. Беше доста студено в продължение на няколко дни, в този момент обаче е обикновено - към 4 градуса. Така че - няма проблеми в това отношение. Като акомодация - София е огромен град, само че и тук сега има локдаун, като в Англия. Това значи, че питейни заведения и заведения за хранене са затворени, което прави нещата малко по-сложни. За благополучие, настанен съм в превъзходен хотел, а и клубът прави по този начин, че да съм добре признат и да имам всичко належащо. Клубът е добър, хората са приятни и се усещам чудесно тук. Няма проблем с езика първо, тъй като във футбола той не е затруднение. А и в Нидерландия, и тук, хората имат положително притежаване на британския. Разбира се, играта е друга, има сериозен контрастност в стила, в разбиранията, по отношение на британския футбол ", съобщи той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР