Новият специален пратеник на ЕС за санкциите Дейвид О`Съливан планира

...
Новият специален пратеник на ЕС за санкциите Дейвид О`Съливан планира
Коментари Харесай

ЕС се прицели в спазване на санкциите

Новият специфичен делегат на Европейски Съюз за глобите Дейвид О`Съливан възнамерява " да се концентрира върху използването и оправянето със заобикалянето на глобите ", сподели той пред европейската редакция на " Политико ".

След приемането на 10 пакета наказания против Русия, няколко страни от Европейски Съюз настояха Европейската комисия да промени фокуса си от приемането на нови наказания против Русия към използването на съществуващите. Това ще бъде и главната отговорност за О`Съливан.

" Миналата година показва решимостта на Европейски Съюз и нашите сътрудници да отстояват това, което е вярно, без значение от цената. Но също по този начин сподели, че в някои връзки би трябвало да се поправяме структурно ", сподели О " Съливан. " Бързото приемане на десетте пакета от наказания е голямо достижение. Сега моята роля е да подсигурявам, че те се ползват дейно и не се заобикалят посредством трети страни . "

Ролята на О " Съливан е от решаващо значение в тактиката на Европейски Съюз да попречи на Русия да получи основни технологии и приходи за финансиране на войната в Украйна.

Бившият общоприет секретар на Европейската комисия и дипломат на Европейски Съюз в Съединените щати сподели, че към този момент е в контакт със страни, които Русия може да употребява, с цел да заобиколи глобите.

" Сътрудничеството и присъединяване в разговор с трети страни, които могат да бъдат употребявани като платформа за заобикаляне на глобите, е жизненоважно ", сподели той. " Вече започнах своята работа, като посетих Обединените арабски емирства, дружно с моите сътрудници от Съединени американски щати и Обединеното кралство. Предстоят още визити. "

Прилагането на глобите е отговорност на страните от Европейски Съюз , което значи, че О`Съливан ще би трябвало да прегледа и разликите в границите на блока, сензитивен въпрос за доста столици на Европейски Съюз. О " Съливан сподели, че в този момент работи със страни и сътрудници от Европейски Съюз, с цел да преодолее " рестриктивните мерки " във връзка с " време и запаси " за битка със заобикалянето.
 ISW: Путин може да употребява Лукашенко, с цел да избегне западните наказания
ISW: Путин може да употребява Лукашенко, с цел да избегне западните наказания

Русия единствено плаши с нуклеарното оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР