Новият състав на Министерския съвет се събира на първо заседание.

...
Новият състав на Министерския съвет се събира на първо заседание.
Коментари Харесай

Министерският съвет се събира на първо заседание НА ЖИВО

Новият състав на Министерския съвет се събира на първо съвещание. Най-неотложната задача пред новото ръководство е правенето и приемането на бюджет.

Друга неотложна задача е да бъдат формирани екипите в министерствата, защото през вчерашния ден бяха освободени заместник-министрите от служебния кабинет, а това по думите му ще попречи на работата на постоянния. Това той съобщи и при приемането на властта от служебното държавно управление.

Всеки министър да направи инспекция на огромните разноски в министерствата, направени през последните седмици и месеци и да ревизира дали има забавени процедури, поръча на членовете на новия кабинет министър председателят Николай Денков на първото съвещание на Министерски съвет.

Той се базира на медийни изявления " за раздадени милиарди левове без да е ясно дали са ориентирани оправдано, дейно и ефикасно ", както и за забавени процедури по министерства, които рискуват да доведат до загуба на финансиране.

" Всяко закъснение в последната година на програмния интервал може да коства доста скъпо на бюджета и на страната ", сподели Денков.
Като непосредствени задания пред новия Министерски съвет Денков открои подготовката на бюджета като прикани всички министри да спомагат на Министерство на финансите; окомплектоването на кабинетите по министерства, поради освобождението хна заместник-министрите в последния ден на служебното правителство; довършването на управническата стратегия дружно с специалистите от Народното събрание, която Денков дефинира като " нашия проект, график, Библия ".

" Моля да действате експедитивно и уверено, тъй като нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни, и в това време не би трябвало да е за сметка на качеството. На добър час! Сигурен съм, че може да успеем, стига да работим като екип ", сподели Денков.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР