Новият ръководител на британското военно ведомство Грант Шапс смята, че

...
Новият ръководител на британското военно ведомство Грант Шапс смята, че
Коментари Харесай

Шефът на британското МО убеден, че подкрепата от САЩ и Полша за Украйна ще продължи

Новият началник на английското военно ведомство Грант Шапс счита, че Съединени американски щати и Полша ще продължат да оказват мощна поддръжка на Украйна , макар вътрешния напън, обвързван с идните избори в тези страни. Той също по този начин увери, че Англия ще резервира лидерската си позиция по въпросите на помощта за Украйна , без значение от протичащото се в други страни, както беше от началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна, написа съветската работа на Би Би Си.

Думите му пристигнаха като отговор на напрежението в Съединени американски щати във връзка с размера и формите на помощта за Украйна, както и на продължаващия спор сред Киев и Варшава за износа на украинска селскостопанска продукция за Полша. Догодина ще има президентски избори в Съединени американски щати, а помощта за Украйна към този момент се трансформира във фактор в идния политически сезон. Парламентарните избори в Полша ще се проведат на 15 октомври и мнозина свързват острия спор, зародил сред Киев и Варшава, с предизборната акция.

Шапс, който през вчерашния ден разгласи, че Англия изпраща четири от своите изтребители Typhoon в Полша, сподели, че всяко напрежение към помощта за Украйна неизбежно ще излезе на повърхността по време на изборите и това е разбираемо, само че до момента поддръжката на Полша за Украйна " беше несравнима ".

" Много се надявам и имам вяра, че когато изборите приключат и всичко повече или по-малко се успокои, ще бъде общопризнат рационален метод ", сподели министърът по време на конференцията на Британската консервативна партия.

Коментарите му повтарят тези на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който предходната седмица изрази мощна убеденост, че Полша ще продължи да поддържа Украйна след изборите,
 Столтенберг: Съединени американски щати би трябвало да подсигуряват успеха на Украйна, в случай че желаят да се концентрират върху Китай
Столтенберг: Съединени американски щати би трябвало да подсигуряват успеха на Украйна, в случай че желаят да се концентрират върху Китай

Той удостовери поддръжката си за участието на Украйна в НАТО в бъдеще

Шапс също по този начин се обърна към несигурността към помощта на Съединени американски щати за Украйна, която набъбна, откакто президентът Джо Байдън подписа федерален, признат от двете камари на Конгреса в събота, който отстрани пакет, включващ спомагателна помощ за Украйна.

" Смятам, че сме извънредно надалеч от това Съединени американски щати да се откажат от поддръжката си за Украйна ", увери министърът, цитирайки думите на Владимир Зеленски, че чака продължение на американската помощ, без значение от резултата от президентските избори в Съединените щати следващата година. Според него не би трябвало да се придава огромно значение на правните операции в границите на американския бюджетен развой.

Запитан дали счита, че евентуалното президентство на Доналд Тръмп ще бъде " най-лошият сюжет " за Украйна , Шапс сподели, че няма причина да мисли по този начин.

" Не, не мисля, че най-лошият сюжет е Тръмп, същинският въпрос е какво ще се случи по-късно ", сподели той.

Непредвидимият Доналд Тръмп, най-популарният републикански претендент за президент, към момента остава нерешителен по отношение на дейностите си във връзка с руско-украинската война, в случай че бъде определен. Той неведнъж е обещавал, че може да приключи тази война " в границите на 24 часа ", без да навлиза в детайлности по какъв начин тъкмо ще го направи . В една от последните си речи той сподели, че ще убеди президентите на двете страни да стартират договаряния и в случай че Владимир Путин откаже да направи това, той ще даде на Украйна толкоз доста поддръжка, " колкото в никакъв случай до момента не са виждали ".
 Байдън: Помощта за Украйна би трябвало да продължи, конгресът „ да спре игрите “
Байдън: Помощта за Украйна би трябвало да продължи, конгресът „ да спре игрите “

Много законодатели признават, че приемането на утвърждение за помощта за Украйна в Конгреса става все по-трудно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР