Новият президент трябва да е олицетворение на единството на нацията, ...

Новият президент трябва да е олицетворение на единството на нацията,

Герджиков убеден: Ако аз съм президент, ще има правителство

Новият държавен глава би трябвало да е въплъщение на единството на нацията, да е равно далечен от всички партии, тъй че да помогне на политическите сили да намерят общ език и да се сформира кабинет. Това разяснява претендентът за държавен глава Анастас Герджиков пред bTV.

Според него служебното държавно управление е асъдействало през финалните месеци за разединението сред жителите.

„ Не става въпрос за формалните съвещания, които са обвързване на държавния глава, а за това, че има по какъв начин държавният глава вместо да разединява партиите, да ги сплоти към дадени хрумвания. Ако аз бъда определен – ще съставим държавно управление “, добави Герджиков. Още по темата23 окт 2021 16:1238421 окт 2021 14:50283

Според него в 45-ото и 46-ото Народно заседание не беше формиран кабинет поради опълчването в политиката. Според него е значимо да има обединяване в името на общи цели – господство на правото, качествено обучение и налично опазване на здравето.

Той е повдигнат от Инициативен комитет и подсилен от ГЕРБ за поста на държавен глава. Герджиков описа и по какъв начин Невяна Митева е определена за претендент за вицепрезидент.

„ Обсъждах няколко имена с мои другари, в това число и на висши военни. Притесняваше ме, че бяха мъже. Имах концепцията да е човек, който схваща доста от защита и сигурност. Това, че г-жа Митева е военнослужещ не е повода да бъде определена, а по-скоро е инцидентно. Аз я познавах от преди този момент, въпреки и незадълбочено. Когато си представях профилът на индивида до мен се сетих за нея “, сподели Герджиков.

Относно условието на зелени документи за осъществяването на редица действия на закрито, претендентът за държавен глава разяснява, че държавното управление се е забавило със взимането на ограниченията и в този момент се работи под паника.
Да въведем зеления документ и да затворим всички е несъстоятелно, имаме поредност от ограничения, които можеше да вземем и здравните специалисти ги изброяват. Зеленият документ е чудесна концепция, само че в страна с 60-70% имунизация. При на тя е 20%, тъй като държавното управление намали внезапно броя на ваксинираите, тъй като нямаше осведомителна акция. Сега той е наказване, само че не и рекламация “, добави той.

Герджиков сподели още, че за обстановката би трябвало да се поеме лична вина.

„ Г-н Радев е като в някаква шизофренна обстановка. Няколко дни се държеше, че все едно няма нищо общо с държавното управление, което той самичък е назначил, а през вчерашния ден го вика, с цел да му дърпа ушите “, уточни той.

Герджиков изясни и какви ограничения би взел за шоковото повишаване на електрическата енергия и инфлацията при главните артикули и услуги – понижаване на Данък добавена стойност и акцизи върху електрическата енергия, както и финансова отплата за бизнеса и битовите консуматори.

Източник: dnes.bg