Новият премиер на Великобритания Лиз Тръс обяви, че правителството й

...
Новият премиер на Великобритания Лиз Тръс обяви, че правителството й
Коментари Харесай

Великобритания ограничава цените на енергията

Новият министър председател на Англия Лиз Тръс разгласи, че държавното управление й ще ограничи цените на силата на вътрешния пазар за семействата и бизнеса, с цел да смекчи рецесията с възходящите разноски за живот, предава Българска телеграфна агенция.

Двугодишната " гаранция за цените на силата " значи, че сметките на средностатистическо домакинство няма да надвишават 2500 английски лири (2872 долара) годишно за отопление и електричество, сподели Тръс пред Народното събрание. 
     
Сметките трябваше да скочат до 3500 британски лири (4000 долара) годишно от октомври или три пъти миналогодишните суми, напомня Асошиейтед прес. 

Правителството към момента не е показало какъв брой ще коства тази мярка. 
  
За бизнеса се планува заледяване на цените на силата за интервал от шест месеца. 

Според държавното управление ограниченията ще забавят темпа на инфлацията с 4 до 5 процентни пункта. Инфлацията в страната доближи 10,1 % през юли, като се предвиждаше ускорение до 13 % преди края на годината.

 Тръс отхвърли апелите на опозицията за налагане на налог върху свръхпечалбите на петролните компании.  Таванът за цените ще бъде финансиран от хазната и посредством кредитиране. Според опозиционната Лейбъристка партия това значи, че английските данъкоплатци ще би трябвало да поддържат програмата от джоба си. 

Англия внася по-голямата част от нужния й природен газ, като цяло от Норвегия, и заради това е уязвима от измененията на цените на международния пазар. През последните години страната мощно усили силата, генерирана от вятърни централи, и възнамерява да построи още атомни реактори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР