Новият председател на Народното събрание Ива Митева обяви пред журналисти,

...
Новият председател на Народното събрание Ива Митева обяви пред журналисти,
Коментари Харесай

Викат Борисов на излушване в парламента


Новият ръководител на Народното събрание Ива Митева разгласи пред публицисти, че ще се свърже с премиера Бойко Борисов и ще го предложения за чуване пред депутатите на утрешното съвещание. Председателският съвет към този момент реши, че първа точка от дневния ред на първото постоянно съвещание на Народно събрание ще е чуването на Борисов. Ще бъде основана и комисия за проверка на предходното ръководство. За такава настояха както от Българска социалистическа партия, по този начин и от „ Изправи се! Мутри вън! “.

Утре ще бъдат разисквани и първите 3 комисии - правна, здравна и бюджетна.

Ще внесем план Великденската почивка на депутатите да бъде анулирана, сподели още Митева. Смятаме, че Народното събрание би трябвало да заседава. Става дума за два дни след празниците формалните и няма потребност Народното събрание да бъде в отмора. Още повече поради и този дълъг интервал, в който Народното събрание не заседава. Обсъдихме основаването на първите комисии. Това, което изрично считаме, че би трябвало да има Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и може би Здравна комисия, защото това го постанова. Налагат се чувания, постановат се задаване на въпроси и приемане на съответните отговори, разяснява ръководителят на Народното събрание.

По тематиката за измененията в Изборния кодекс, които бяха декларирани като приоритет на множеството партии, Митева разяснява, че нейната парламентарна група още през днешния ден ще внесе своите оферти. Надявам се да съберем поддръжка по доста от пунктовете в законопроекта. Те касаят региони чужбина, пощенското гласоподаване, отварянето на гласуването на българите в чужбина, сподели още тя.

Разпоредих цялостна пълна гласност и бистрота в работата на Народното събрание и публицистите ще имат цялостен достъп, посочи ръководителят на 45-ото Народно събрание.

Ще се свържем с премиера Бойко Борисов за наличието му на следващия ден на съвещанието на Народното събрание, сподели още Митева пред публицисти. Разбрахме се съвещанието да го свикаме от 10.00 ч. и преди този момент още веднъж да се съберем, с цел да обсъдим състава на комисиите, добави тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР