Новият национален селекционер на България Красимир Балъков коментира, че „трикольорите“

...
Новият национален селекционер на България Красимир Балъков коментира, че „трикольорите“
Коментари Харесай

Балъков: Нужни са ни 4 точки от мачовете с Чехия и Косово, за да останем в борбата

Новият народен селекционер на България Красимир Балъков разяснява, че „ трикольорите “ би трябвало да завоюват най-малко 4 точки от идните евроквалификации против Чехия и Косово, с цел да останат в битката за класиране на форума през 2020 година.

Балъков приказва на особено проведен брифинг, където приказва за всички злободневни тематики към държавния отбор. Той също по този начин приказва и за групата на отбора, която ще бъде напусната от контузения Станислав Костов, както и от Камен Хаджиев.

„ Искам да имаме открита връзка. Вие сте част от нас. Ако желаеме да има променим, би трябвало да знаете защо става въпрос. От на следващия ден за наше страдание Костов няма да може да продължи с нас. Много време е играл на инжекции и има проблем с адуктора. Днес ме осведомиха и за жалост той ще би трябвало да напусне лагера. Имах шанса да повикам повече играчи. Мое персонално решение е да имаме група от 24 индивида, по принцип са 23, само че желая да имам запаса. Един ще отпадне. Може да влезе в групата за втория мач. Хаджиев също ще напусне лагера на следващия ден. Тези, които напущат, не напущат поради това, че са по-слаби от другите, а просто за тези мачове съм сметнал, че би трябвало да остана с другите. За идващите квалификации групата може да е друга. Няма нищо отрицателно в това, че някои напущат лагера в този момент. Искам играчите да играят 70 % от мачовете си, с цел да имат добър темп. Изключение вършим за играчи с качества, които знаем, че ни трябват, експедитивност, младост. Както Киро Десподов е при нас. Един от най-хубавите, да не кажа и най-хубавият млад състезател. Лагерът минава добре, Доволни сме от желанието и това, което виждаме до в този момент “, стартира Балъков.

„ Промени като имам поради – спортно-технически. Моят щаб вижда нещата по метод, по който ще се наложат промени. Виждате повиквателните. Има изненади. Има потвърдени имена и дебютанти. Но желаеме промени в метода, по който желаеме да играем. Много ми се желае да има смяна в отношението на медии и общество към националния. За да стане това, би трябвало да покажем, че ние желаеме смяна. В последните 15 години има смяна в отношението в доста неща в националния. Има негативизъм, не сме се класирали на огромен конгрес от 15 години. Ние желаеме да има смяна и фенът на футбола да ни поддържа. Ако успеем да побеждаваме, това е смяната “.

„ Краят на сезона е за всички тимове. В Чехия също имат доста травми и проблеми. Това не може да ни служи за опрощение. С новия щаб ще има подтик, това би трябвало да се употребява и да е наше преимущество. Има контузени и при нас. Това е футболният бизнес, който е здрав и може, ще играе “.

„ Знаете, че един треньор постоянно има хрумвания в главата си. Знам кои футболисти къде играят, само че не съм наясно какъв състав ще избера “.

„ След като приключих уговорката си с Етър, без страсти се трансферирах в националния и съм наясно със обстановката. Готов съм, да “.

„ Критериите за повиквателните, които пращаме на футболистите са 70 % от мачовете да са играли. Има изключения. Ще има и в бъдеще, само че ще са рядко и ще са дребни “.

„ Единственият отбор, който може да ни плаши е Англия. Те са класа за себе си. Но в този момент не играем против тях, а против Чехия и Косово. Може би в медийното пространство доста хора считат, че Чехия са любимец. Ние не може да отречем, че е по този начин, само че не инцидентно съм взел анализатор, който по статистически данни демонстрира, че разликата сред нашия и техния отбор не е толкоз огромна. Футболистите би трябвало да си повярва, да имат предпочитание за победа и в случай че създадем, това, което желаеме, може да се поздравим с победа “.

„ Не знам до каква степен ще успеем да покажем това, което желаеме. Може би ще би трябвало и самообладание и шанс. Ние обаче ще се опитаме, макар дребното време. Има извънредно доста доктрина. Помолим съм играчите да са извънредно съсредоточени. Надявам се да забележим нещо от това, което желая “.

„ Води се една тематика за стила на Балъков и Хубчев. Трябва да кажем, че въобще моята философия няма съпоставяне с другата. Аз почитам извънредно доста Хубчев. Не знам за какво се насади мнение, че играе отбранително. Това не е по този начин. Ние сме работили дружно. Аз съм бил нападателен състезател и по принцип не мога да мисля друго яче. Но няма по какъв начин да се изключи отбраната. Ще се опитаме да създадем и предадем на играчите това, което ние мислим, че те могат да играят. Във футбола има и офанзивна и отбранителна фаза и двете етапи би трябвало да го владеем. Ако мислят, че би трябвало единствено с топката да играем, не е вярно “.

„ Целта на психолога е да успокоим играчите да мислят единствено за едно. Това, което желаеме от тях, да го осъществят и да имаме шанса да се върнем от Чехия с нещо. Психологът го има в огромните тимове. У нас не се тачи. Но аз мисля, че всичко, което се употребява в актуалния футбол, би трябвало да го употребяваме и ние. Ще пробваме “.

„ 4 точки са наложителни от двата мача, в случай че желаеме да сме в битката. В Чехия не би трябвало да падаме “, продължи Балъков.

„ Анализаторът е доста значим. На база данните от н его направих селекцията. Обърнал съм внимание на това. Показал съм на футболистите и тези данни. Там има пас, дълбочина, къси пасове, 120 елемента…Има доста наши играчи, които като самостоятелни качества са по0добри от противниците ни. Но играчите ни би трябвало да имат самочувствие и да го демонстрират на зеления терена. Ако това се случи и не се класираме по естествения път, най-малко ще обиграем тима. Ако ни есе отвори опцията март месец, да сме готови на 100% “.

„ Аз желая интервалът да е 7 дни, само че по този начин не става във футбола. Аз давам информация на играчите. От тях зависи по какъв начин ще я употребяват. Някои играчи имат потребност от повече време, при други е по-бързо “, приключи Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР