+++ Новият модел на успешния по целия свят Sports Activity

...
+++ Новият модел на успешния по целия свят Sports Activity
Коментари Харесай

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

+++ Новият модел на сполучливия по целия свят Sports Activity Vehicle минава през финалните настройки на системите за надзор на динамичността и асистиращите системи
+++ Всеобхватна изпитателна стратегия в тестовия център на BMW Group в Мирамас, Франция
+++ Развойната активност е фокусирана върху страничната динамичност, комфорта на кормилното ръководство и при дълги пътувания
+++ Хармонично преживяване за клиентите с помощта на типичната за BMW интегрираност

Към края на създаването си за серийно произвеждане новото BMW X3 минава през финалните настройки на системите за надзор на динамичността и асистиращите системи на тестовия полигон на BMW Group в Мирамас, Южна Франция. Четвъртото потомство на Sports Activity Vehicle (SAV) в премиум сегмента на междинния клас към този момент беше показано преди няколко седмици с високоефективни мотори с вътрешно горене, както и с осъвременено Plug-in хибридно задвижване. С интензивната стратегия за настройки развойните и тестовите инженери подсигуряват, че всички разновидности на новото BMW X3 ще се отличават с решително държание на пътя, без значение от задвижващата си идея и своето тегло. Винаги хармоничното потребителско преживяване в новото BMW X3 включва и хармонична функционалност на всички системи за автоматизирано шофиране и паркиране.

По пътя към серийното произвеждане, новото BMW X3 към този момент приключи обширна тестова стратегия на сняг и лед, в райони с рискови горещини и тествания отвън пътищата с твърдо покритие. Пригодността на SAV за всекидневна приложимост и пътешестване е тествана и усъвършенствана в градския трафик със прекъсване и потегляне, както и по криволичещи междуградски пътища, автомагистрали и подбрани спортни писти.

Перфектно съгласувани системи за типично за BMW преживяване при шофиране

За последните фини шлифовки на преживяването при шофиране в новото BMW X3 развойните инженери употребяват многофункционалния тестов полигон в Мирамас. В допълнение към асфалтов овал и магистрален пръстен, там има също слалом, серпентини и кръгови писти, както и офроуд трасета и прави за проби на управляемостта с разнообразни пътни настилки. Това разрешава надлъжното и странично ускоряване, окачването и амортисьорите, прецизността на кормилното ръководство и държанието при прекъсване на новото BMW X3 да бъдат оценени и усъвършенствани в елементи.

Динамиката на ръководството и успеваемостта на новото BMW X3 се усъвършенстват с помощта на интелигентната олекотена структура и усъвършенстваните аеродинамични качества. С коефициента си на въздушно противодействие (CX) от 0,27 то слага нови стандарти в сегмента.

Освен това новото BMW X3 се отличава с разширена диря и нараснало натоварване на задната ос. Повишени са и устойчивостта на каросерията към извъртане, както и свързаността на окачването. Целенасочената рационализация на кинематиката и еластокинематиката на двете оси, в композиция с разширената с 19 мм диря на предните колела, обезпечава осезаемо по-висока непоклатимост по курса. По-директното предавателно число на кормилното ръководство покачва комфорта при завиване, всеобхватно модифицираните тампони на стабилизаторите усъвършенстват динамичността в завоите без отрицателно отражение върху комфорта на возене.

Като алтернатива за новото BMW X3 се предлага Адаптивно окачване с амортисьори с електронно ръководство. То разполага с две настройки, които могат да бъдат избирани от My Modes, като техните финални настройки са част от тестванията за динамичност на ръководството в Мирамас. Освен това новият модел на този SAV серийно се оборудва с най-новото потомство на ръководството на страничната динамичност на BMW, което постоянно обезпечава нужното изпитание в кормилното ръководство, ARB контрола на сцеплението и разпределението на въртящия миг от Performance Control.

С неповторимия развоен опит на BMW се подсигурява, че всички съставни елементи на задвижването и окачването са идеално съгласувани. Това основава присъщата композиция от точност, убеденост и еластичност, която е присъща за преживяването при шофиране в SAV на BMW.

Типичната за BMW интеграция усъвършенства и автоматизираното шофиране

Новото BMW X3 се оборудва с настоящия BMW iDrive въз основата на BMW Operating System 9 в това число BMW iDrive контролер и спрямо предходния модел дава доста разширена гама от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Със серийното си съоръжение то доста надвишава условията на теста за сигурност на Euro NCAP. Спирачните и кормилните намеси на асистиращите системи, които са изключително фини и чувствителни спрямо конкуренцията, са различен образец за неповторимото консолидиране на динамичността на ръководството при BMW. Те разрешават хармонично взаимоотношение сред лидера и автомобила във всяка обстановка.

Великолепната функционалност на всички асистиращи системи е основана на най-модерни датчици, както и на технологии на софтуера, процесорите и свързаността на най-актуалното техническо равнище. Сред акцентите в гамата на новото BMW X3 е Активният помощник за промяна на лентата и Асистентът за паркиране и маневриране, който разрешава ръководството на маневрите и отвън автомобила благодарение на смарт телефон.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР