Новият лидер на северноирландската Демократична юнионистка партия Едуин Пуутс подаде

...
Новият лидер на северноирландската Демократична юнионистка партия Едуин Пуутс подаде
Коментари Харесай

Лидерът на ДЮП в Северна Ирландия подаде оставка след 21 дни на поста

Новият водач на северноирландската Демократична юнионистка партия Едуин Пуутс подаде оставка след единствено 21 дни на поста вследствие на следващ вътрешнопартиен следващ протест.

Бунтът стартира откакто Едуин Пуутс се съгласи на договорка с английския министър за Северна Ирландия Брандън Люис за приемане на закон за ирландския език, за което упорства републиканската партия „ Шин Фейн “ като част от съглашението за подялбата на властта в провинцията и с цел да се съгласи да утвърди оферти от Пуутс Пол Гавин за първи министър на Северна Ирландия, макар митингите на сътрудници ог юнионистката партия, които желаеха отсрочване на процеса по номинацията.

Голямо болшинство от депутатите на Демократичната юнионистка партия в локалното заседание в Белфаст – 24 от общо 28  - гласоподаваха срещу номинирането на Гавин на съвещание преди плануваната за през днешния ден специфична сесия на събранието.

Това съвещание в този момент ще бъде отсрочено, тъй като най-голямата северноирландска партия още веднъж е без водач. В изказване Пуутс уточни, че е изискал от ръководителя на Демократичната юнионистка партия лорд Мороу да започва процедура по желание на нов водач.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР