Новият крал на Великобритания Чарлз III планира поправки в Закона

...
Новият крал на Великобритания Чарлз III планира поправки в Закона
Коментари Харесай

Дворцови интриги: Чарлз III иска да лиши от достъп до трона своя син, брат си и племенницата си

Новият крал на Англия Чарлз III възнамерява ремонти в Закона за регентството , с цел да изключи от листата с наследниците на трона някои свои родственици, чиято известност не се долюбва от поданиците на Коронота. А точно принц Андрю , който е упрекнат във връзки с печално известния финансист Джефри Епстайн, както и принц Хари , който дружно със брачната половинка си отпътува да живее в Съединени американски щати и на процедура упрекна фамилията си в расизъм.

Новият английски държател желае да се застрахова, че при положение на болест или нетрудоспособност, никой от тях няма да се възкачи на трона , оповестяват медиите на Острова.

Според " Telegraph ", кралят има намерение да лиши от правото на наследници с изключение на по-малкия си наследник и брат си принц Андрю, само че също по този начин и щерка му принцеса Беатрис .

Чарлз III желае да бъде записано, че при положение, че той не е в положение да извършва служебните си отговорности, може да бъде заместван единствено от деен член на кралското семейство .

Ако законовите ремонти станат факт, това значи, че забърканите в кавги членове на семейството няма да имат право да заменят монарха, в случай че той се почувства зле или в случай че заради преклонна възраст не може да извършва служебните си отговорности .

Кой е идващият на трона?

Редът на престолонаследниците във Англия се управлява от Закон , който за финален път е обновен през 2013 година. Тогава починалата кралица Елизабет II анулира предпочитаната позиция на наследниците от мъжки пол над наследниците от женски пол. Така правоприемник на трона на Англия става най-голяото дете на монарха, без значение от неговия пол.

 
В листата на наследниците на престола все още има 23 имена . След Чарлз III по право престолонаследник стана най-големият му наследник Уилям , по-късно внукът му принц Джордж , а зад него са по-малките деца на Уилям и Кейт Мидълтън —  принцеса Шарлот и принц Луи .

Към момента след тях се подреждат по-малкият наследник на краля - принц Хари и децата му от Меган Маркъл — Арчи и Лилибет .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР