Новият кораб за спасяване на мигранти "Оушън вайкинг", нает от

...
Новият кораб за спасяване на мигранти "Оушън вайкинг", нает от
Коментари Харесай

Нов кораб за спасяване на мигранти потегли от Марсилия за Либия тази вечер

Новият транспортен съд за избавяне на мигранти "Оушън вайкинг ", нает от филантропичните организации "Ес О Ес Медитеране " и "Лекари без граници " напусна нощес пристанището на Марсилия, с цел да стартира нова интервенция за избавяне на мигранти край крайбрежията на Либия, съобщи Франс прес.

Корабът отплава в 22 ч. локално време (20 ч. по Гринуич) и беше изпратен на кея от очевидно разчувствани чиновници на "Ес О Ес Медитеране ", който остават на брега. "Оушън вайкинг " плава под норвежко знаме. Целта му е да размени кораба "Акуариус ", който беше заставен да приключи активността си, откакто беше лишен от регистрация.

Очаква се 69-метровия транспортен съд с 31 души на борда да доближи зоната, където се случват най-вече корабокрушения, след два до три дни.

Площта на Средиземно море е единствено 1 на 100 от международния океан, само че стана най-опасния морски път в света, отбелязва Агенция Франс Прес.

По данни на Международната организация за миграцията от началото на годината в морето са изчезнали 840 души, без да се броят нерегистрираните корабокрушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР