Новият кмет на София Васил Терзиев положи клетва. Първото заседание

...
Новият кмет на София Васил Терзиев положи клетва. Първото заседание
Коментари Харесай

Новият кмет на София Васил Терзиев положи клетва

Новият кмет на София Васил Терзиев постави клетва. Първото съвещание беше свикано и намерено от регионалния шеф на София-град Вяра Тодева.

" Местният парламент на най-големия град на България може и би трябвало да бъде образец за приемането на решения с консенсус за възхода на София и на нейните поданици. Вярвам, че локалната изпълнителна власт в лицето на Васил Терзиев и неговия екип може и ще бъде образец за почтеност и честност на хората. В 21-ви век, когато изкуственият разсъдък навлиза се повече и повече, повече от настоящ е девизът " Расте, само че не старее! ". И дано в никакъв случай не забравяме, че най-съществен е индивидът и неговия разцвет ", сподели Тодева.

Първото съвещание на Столичния общински съвет се ръководи от най-възрастния общински консултант Грети Стефанова от " Продължаваме Промяната-Демократична България-Спаси София ".

БУЛФОТО

Предстои членовете на градския парламентда изберат и новия ръководител на Столичния общински съвет. Очаква се да бъде номиниран Борис Бонев от ПП-ДБ- Спаси София.

В Столичния общински съвет има 61 общински съветници. Местната коалиция " Продължаваме смяна - Демократична България " има 23 общински съветници. Местната коалиция ГЕРБ-СДС има 14 общински съветници. Местната коалиция " Българска социалистическа партия за България " има 9 общински съветници. Партия " Възраждане " има 8 общински съветници. Партия " ИТН " има трима общински съветници. Местна коалиция КОД има трима общински съветници. ВМРО-БНД има един общински консултант.

Припомняме, че Терзиев завоюва кметската борба в София с 48.20% на 100, при обработени 100% от протоколите на СИК в ОИК. Той получава 175044от гласовете в столицата.Ваня Григорова има 46.89%, или 170258 гласа.Вот „ Не поддържам никого " са дали17834 души в столицата, или 4.91%.

На първия тур на локалните избори за Терзиев гласоподаваха 119121 души, с което той събра 31.80% от поддръжката на гласоподавателите. Зад номинацията на Григорова застанаха 80875 гласоподаватели, или 21.59%от отишлите до урните.

Почти 14 000 души по-малко бяхарешили да се доверят на Антон Хекимян, който получи 17,84 %.

На втория тур на локалните избори гласувахме по два метода – с хартия и посредством машина. Избирателните секции в страната бяхаоколо 7250, като в 5900 от тях имаше и машини. Изборният ден стартира в 7 часа и приключи в 20 часа.

На балотажа гласувахме за кметовете на общини, кметства и региони, които не са събрали повече от половината от гласовете при първия тур на локалните избори. Този път при гласуването гласоподавателите можеха да избират по какъв начин да пуснат своя избор – посредством хартиена или посредством машинна бюлетина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР