Новият капитан на френския национален отбор по футбол Килиан Мбапе

...
Новият капитан на френския национален отбор по футбол Килиан Мбапе
Коментари Харесай

Килиан Мбапе: На първо място като капитан трябва да мисля за отбора

Новият капитан на френския народен тим по футбол Килиан Мбапе разкри, че преди всичко би трябвало да мисли за колектива в тима и за следващ път отхвърли, че той ще се постанова в съблекалнята на " петлите ".

В диалог пред Telefoot Мбапе споделя, че една от главните му задания е да направи връзката сред остарялото и новото потомство в отбора и добавя, че се усеща ужасно от обстоятелството, че носи на ръката си капитанската лента на Франция.

" Да си капитан на националния тим на страната си постоянно е алегорично. Ние представляваме милиони французи. И в този момент съм, в кавички, съм водач на тима, който показва страната. Това е нещо ужасно, мислех за това, когато бях дете. Когато сте капитан, има редица неща, които не би трябвало да пропускате. На първо място би трябвало да помислите за тима. Не желая да бъда основният капитан, мисля, че имаме доста значими играчи в тима. Разбира се, аз съм връзка сред предишното и новото потомство, само че в това няма напрежение. Мисля, че всичко ще бъде доста добре ", съобщи звездата на ПСЖ.

Дебютът на Килиан Мбапе като капитан на националния тим на Франция беше предишния петък (24 март), когато " петлите " разрушиха с 4:0 Нидерландия на своя " Стад дьо Франс " на старта на квалификациите за Евро 2024.

Тази вечер пък Мбапе още веднъж ще изведе своите съотборници с капитанската лента при визитата си на Република Ирландия в Дъблин.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР