Новият изп.-директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ)

...
Новият изп.-директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ)
Коментари Харесай

Агенцията по храните ще преразгледа договора за т.нар. златен гьол

Новият изп.-директор на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) Деян Стратев ще преразгледа контракта за така наречен златен мочур, посредством който се дезинфекцират влизащите от Турция коли, заяви в понеделник земеделският министър проф. Христо Бозуков. От години дезинфекцията на пункта е предоставена на компанията Пи. Еф. Си против 20% от таксата, вместо сериозните приходи да се прибират от държавно ведомство, посочи той.

В събота откри, че половината от касовите апарати на Пи. Еф. Си. на пунктовете Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново не са свързани към сървърите на приходната организация и не регистрират приходите от събраните такси. " Заради неработещите касови апарати в бюджета не са импортирани над 10 милиона лв. ", пресметна шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов и разгласи, че стартира инспекция дали става дума за съзнателно укриване на оборот.

Според проф. Бозуков БАБХ е сключила редица съмнителни контракти и това е една от аргументите за освобождението на досегашния изпълнителен шеф на организацията.

Преди година и половина журналистката Генка Шикерова разгласява своето следствие по тематиката, което сподели, че единствено за пет години компанията " ПиЕфСи " е съумяла да завоюва 27 милиона лв. от " гьола ". Това е станало след непозволено възлагане на активността по стерилизация от Българската организация по сигурност на храните.

Държавната организация се е отказала от една доходоносна активност, която ѝ е предоставена да извършва със закон. Самата активност по дезинфекцията би трябвало да се прави от ветеринарен доктор, който е назначен от организацията по храните. Въпреки 20% от парите се прибират от частната компания.
Сега данъчните са разкрили в " Златния мочур " голяма кешова наличност и остарели касови апарати, които не са свързани с Национална агенция за приходите. Спецов заяви, че компанията още в неделя би трябвало да се яви в Национална агенция за приходите и да донесе всички десетки милиони, които има в касова наличност.
Започват инспекции и в държавен фонд „ Земеделие “ като те ще бъдат направени от външни инспектори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР