Новият излиза година след болезнената раздяла с едно от чудесата

...
Новият излиза година след болезнената раздяла с едно от чудесата
Коментари Харесай

The Good Fight след The Good Wife

Новият излиза година след мъчителната разлъка с едно от чудесата на дребния екран –, сериал, който с всяка последваща година ставаше все по-добър. Аз персонално нямам доверие в продълженията и главният въпрос за мен е, ще може ли Кристин Барански да изнесе на гърба си нов сюжет, който да е на висотата на предходния?

Ами късият отговор е Да!

Пред Кристин Барански и въобще пред цялата промишленост се отваря една огромна опция и отговорност да проправят път за други – знаем, че Барански е изключителна актриса, че ролята на Даян Локхарт е коронната й роля и че функции за дами над 40 години не са най-лесни за намиране, а Барански е на 64. Тя не може да привнесе пикантната част от " Добрата брачна половинка " в новата серия, явно радините безредици от първите години на Алиша не са й амплоа. Има неща обаче, за които всички я обичаме и й се възхищаваме, и това точно е нейната класа, нравственос и премерена сензитивност. Даян плува цялостен живот измежду акулите и знае по какъв начин да си пази гърба, обиграна е във всевъзможни обстановки и планува дейностите на съперниците и враговете си с ходове напред. Тя е невъзмутим правист, само че като жена не е лишена от постоянно тлеещото предпочитание да бъде обичана поради това, което е, и да обича на собствен ред. Една същинска nasty woman, в чиято орбита всяка жена има какво да научи.  

Всичките й качества компенсират напълно неналичието на Алиша и са задоволително съображение The Good Fight да има доста сезони, а хубавото е, че има и кой да ги напише. Мишел и Робърт Кинг дружно с Фил Алден Робинсън най-добре познават героите си и самият факт, че те вършат продължението, към този момент е доста добър знак.

Честно казано, през целия първи епизод въобще не се сетих за Алиша Флорик. Присъствието на Даян е толкоз мощно, а сюжетът те сграбчва мигновено, още в самата първа сцена, в която Даян гледа със зяпнала уста полагането на клетва от Доналд Тръмп по малкия екран. В серията има две-три брилянтни препратки към Алиша, задоволителни, с цел да се сътвори възприятието за последователност сред двата кино лентата – Алиша не е забравена, тя е още в сърцата им, само че не и в живота им и това е задоволително.

Ново лице измежду основните герои е кръщелницата на Даян – Миа Рандел (Роуз Лесли), която преди малко е приключила право. Триото се приключва от познатата ни Лука Куин (Къш Джъмбо). Тук е и онази шушумига Дейвид Лий, все по този начин лоен, лицемерен и потаен, както и други от второстепенните познати лица, в това число най-старият съучастник, по-неадекватен от всеки път, само че постоянно оцеляващ.

Първият епизод е като разпределяне на картите – след краха на връзката с Алиша Даян навлиза в различен стадий от живота, който си показва като луксозна вила в Прованс, където да харчи милионите си и да се любува на чудни гледки отдолу под широкополата си шапка. Обявява пенсионирането си, участва на празненството за изпращането си, на което всички я обожават и твърдят, че е незаменима. Но животът е непредвидим и проектите й се трансформират. В рамките единствено на един ден схваща, че няма другари, които да й подадат ръка, и че е всичко друго, само че не и незаменима за тях. В този миг, както постоянно става в живота, ръка й подава съвсем чужд и сериалът стартира.

Първият сезон на The Good Fight ще има 10 епизода. След това се надявам на най-малко още няколко десетки. Сериалът стартира по най-перфектния вероятен метод!

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР