Новият германски министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер обвини Европейския

...
Новият германски министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер обвини Европейския
Коментари Харесай

Германски министър обвини ЕС за тона към източните страни в спора за мигрантите

Новият немски министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер упрекна Европейския съюз, че гледа отвисоко източните страни членки по време на диалозите за разпределение на мигрантите, съобщи " Ройтерс ". Зеехофер изрази тази позиция в изявление за немския в. " Велт ам Зонтаг ", броени дни, откакто породи дискусия, като сподели, че ислямът не принадлежи на Германия.

Бившият министър председател на Бавария, член на Християнсоциалния съюз, който е съдружник на консерваторите на Меркел, желае да покаже, че неговата партия е твърда по въпроса за злоупотребите в областта на миграцията в навечерието на провинциалните избори. Така той чака да си върне гласовете, отишли при " Алтернатива за Германия " на федералните избори през предишния септември.

Зеехофер прикани за нескончаем немски граничен надзор, защото Европейски Съюз не е кадърен да пази външните си граници. Той разкритикува Европейската комисия за нейния поучаващ звук по отношение на страните от Източна Европа, отказали да одобряват претенденти за леговище по схемата за тяхното систематизиране на квотен принцип в съюза. Според Зеехофер сходно държание е контрапродуктивно. Той напомни, че всяка страна си има своята горделивост.

Зеехофер прикани Европейски Съюз да престане да взима решения през главите на страните членки. Той сподели, че неведнъж Еврокомисията гледа страните членки отвисоко. " Трябва да вложим повече сила в разговора за разпределянето на бежанците. Ако ние продължим да преговаряме търпеливо, болшинството от страните ще го поддържат ", добави министърът.

Зеехофер сподели, че другите страни могат да дадат своя принос по други способи, като изпращат повече личен състав за европейската гранична работа или като способстват за взаимните гранични патрули. Изявленията на Зеехофер може да засилят напрежението в огромната коалиция на Меркел със социалдемократите. Йоханес Кар, член на Народното събрание и представител на консервативното крило измежду социалдемократите, упрекна към този момент Зеехофер, че употребява новия си пост за водене на акция за изборите в Бавария./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР