Новият директор на Булгаргаз идва от частна фирма, търговец на

...
Новият директор на Булгаргаз идва от частна фирма, търговец на
Коментари Харесай

Делян Добрев: Новият шеф на Булгаргаз търгува с частна фирма, на която е бил директор

" Новият шеф на " Булгаргаз " идва от частна компания, търговец на природен газ, като даже е бил шеф на тази компания. Тази частна компания се споделя МЕТ. Той работи в МЕТ, а частната компания го конфигурира като началник на " Булгаргаз ", това твърди депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

" Веднага откакто го конфигурират той стартира да купува и продава газ, търгувайки сред " Булгаргаз " и компанията, на която до скоро е бил изпълнителен шеф ", продължи той.

" Моля ви да запомните тази компания МЕТ, тъй като тя ще бъде доста настояща от тук нататък, тя ще бъде настояща до края на годината ", акцентира депутатът от ГЕРБ.

Той упрекна Асен Василев в неистина, като съобщи, че България не е резервирала потенциали през февруари от терминала на о-в Ревитуса, а това е направено от компания МЕТ.

" И освен е регестрирала потенциал компания МЕТ, а е запазила слот, купила е танкер и е запазила потенциал за транспорт през границата, само че за жалост тази информация не се дава. Днес от КЕВР не споделиха и от къде купуват природен газ ", добави Добрев.

По думите му страната ще заплаща за газ, колкото изискат търговците, тъй като няма различни количества.

" Това е гибел за българската стопанска система и промишленост ", безапелационен беше той.

Според Добрев " договорката за природен газ от 4 февруари е обвързвана със зам.-министър и началник на БЕХ ", само че отхвърли да назове съответни имена, с цел да не " дойдат патрулките " пред дома му.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР