Новият британският премиер Борис Джонсън свика управленски екип от изявени

...
Новият британският премиер Борис Джонсън свика управленски екип от изявени
Коментари Харесай

Борис Джонсън събра кабинет от яростни привърженици на Брексит, сред които брат му

Новият английският министър председател Борис Джонсън свика управнически екип от изявени последователи на Брексит, с чиято помощ ще се опита да убеди Европейския съюз да се съгласи с ново съглашение за излизане на Англия от Европейски Съюз преди крайния период на 31 октомври.

Британският водач даде обещание да реализира нова договорка с Европейски Съюз в границите на по-малко от 100 дни, само че предизвести, че в случай че водачите на съюза откажат, тогава Англия ще напусне без договорка.

"Убеден съм, че можем да реализираме договорка ", сподели 55-годишният Джонсън при идването си в сряда на "Даунинг стрийт " 10 след срещата с кралица Елизабет, която изиска да образува държавно управление.

Общо 17 министри от държавното управление на някогашния министър председател Тереза Мей подадоха оставки или бяха уволнени, създавайки парламентарна група от съперници на новото ръководство.

За значимия пост на финансов министър в новия кабинет беше избран 49-годишният Саджид Джавид - доскорошен вътрешен министър. Той е евроскептик, който гласоподава твърдо за излизане от Европейски Съюз на референдума от 2016 година.

Другите лица от държавното управление са също приети твърди последователи на Брексит.

Прити Пател е назначена за вътрешен министър, Доминик Рааб - за външен министър, а Стивън Баркли резервира поста на министър, отговарящ за Брексит.

Премиерът Борис Джонсън назначи и Доминик Къмингс като старши консултант на Даунинг стрийт 10. Къмингс беше шефът на публична акция за излизане на Англия от Европейски Съюз на референдума през 2016 година

Бившият министър на околната среда и някогашен противник на Джонсън в конкуренцията за лидерския пост в Консервативната партия Майкъл Гоув е назначен за канцлер на херцогството Ланкастър, роля, която обичайно се смята за де факто заместител министър-председател.

Бившият държавен министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс пък беше определен за нов министър на защитата, а Елизабет Тръс беше назначена за нов министър на интернационалната търговия. Ревностният покровител на Джонсън Мат Хенкок ще остане министър на опазването на здравето, а Тереза Вилие ще бъде новият министър на околната среда.

Борис Джонсън номинира за член на кабинета и своя по-малък брат Джо Джонсън, който ще бъде заместник-министър в Департамента по бизнес, енергетика и индустриална тактика.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР