Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл, представител на

...
Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл, представител на
Коментари Харесай

Австрийски министър използва във връзка с мигрантите дума, асоциирана с нацизма

Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл , представител на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), провокира дискусия с предлагането си претендентите за леговище да бъдат настанявани " съсредоточено " в специфични центрове, защото употребяваната от него дума поражда асоциации с нацистките концентрационни лагери, съобщи Агенция Франс Прес.

На конференция във Виена Кикъл предложи да се сътвори на " приспособена инфраструктура, която ще даде опция за съсредоточено настаняване на едно място на хора, подали молба за леговище ".

В отговор на журналистически въпроси за употребяваните от него думи, австрийският вътрешен министър увери, че никога не е имал желание да предизвика и предложи като опция израза " групиране на хората " на едно място. Изказването му обаче провокира бурни реакции в обществените мрежи.

 БГНЕС, архив

Правителството на канцлера реакционер Себастиан Курц встъпи в служба в средата на декември. Шест министерства са поверени на АПС, в това число основните ведомства на вътрешните работи, на обраната и на външните работи, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР