Новият ансамбъл е от едни изключително талантливи момичета които ще

...
Новият ансамбъл е от едни изключително талантливи момичета които ще
Коментари Харесай

Илиана Раева пред Tribune.bg: Работим активно за това и в индивидуалното да имаме олимпийска шампионка

Новият отбор е от едни извънредно надарени девойки които ще изненадат и ще зарадват нашите многочислени почитатели, разкри ръководителят на БФХГ
Интервю на Т ribune.bg с ръководителя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която ни разкри по какъв начин върви подготовката на новия отбор и новите попълнения в националния ни тим самостоятелно в края на тази изпълнени с доста страсти и достижения година, какви цели си слага тимът и какви нови хоризонти да чакаме след постигането на по този начин мечтаната Олимпийска купа това лято от девойките от ансамбъла - Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова, купа, която макар традициите на България в този толкоз хубав, зрелищен и в същото време тежък спорт, макар генерации наред златни девойки, до момента липсваше в богатата сбирка медали за страната ни. Илиана Раева описа още пред нашата медия за новия устав, по който сега се основават композициите на девойките, както и за огромните конгреси, които предстоят през 2022 година. От думите й стана ясно, че макар покоряването на най-високия връх – олимпийското злато, националният ни тим работи все по-усилено, целеустремено, с доста хъс и упоритости за спечелването на нови трофеи за България

Г-жо Раева, по какъв начин върви подготовката на националния ни тим по художествена гимнастика? В момента тече промяна на поколенията, следва бенефисът на олимпийските ни шампионки от ансамбъла, в същото време към този момент има образуван нов състав, разкрийте ни малко повече от кухнята?

Готвим се доста интензивно, доста старателно. Първо има смяна на правилника в художествената гимнастика, който е напълно друг от предходния. Вече работим по него, приготвят се новите композиции както в самостоятелното, по този начин и в ансамбъла. Да, ние имаме нов отбор, само че ще имаме и сериозна смяна в самостоятелното. Освен Боряна Калейн и Татяна Воложанина, младите ни дами настъпват доста съществено. Доволна съм от това, че девойките и треньорите се оправят с новия устав. Мисля, че той ще бъде доста по-атрактивен, доста по-интересен, в сравнение с правилника до тази година, въпреки това ще бъде доста по-труден, ще бъде тежък за състезателките. Но знаем, че в професионалния спорт е по този начин. Няма лек професионален спорт. За сметка на това, отново дублирам, ще бъде доста по-красиво за окото, за наслада на феновете на художествената гимнастика.

Кога стартират надпреварите за идващия сезон и кои са най-важните конгреси, на които ще вземат присъединяване нашите девойки?

Състезанията започват от февруари месец. Все още се прецизират датите, точно поради този нов устав би трябвало да се види до каква степен ще бъдат подготвени всички състезатели в света. Календарът е доста претрупан, с доста Световни купи, една от които в София, ще има даже една спомагателна в Гърция и по този начин ще станат общо пет, настрана ще имаме няколко надпревари от веригата Challenge Cup, европейско състезание, международно състезание в България, интернационален шампионат „ Купа София “, която ще създадем с награден фонд, първото „ Гран При “ в България, което договорихме да бъде осъществено в Бургас. Предстоят ни доста, доста забавни надпревари. Също по този начин ще има огромно възстановяване и възобновяване във връзка с държавния ни календар. Някои от държавните шампионати, които организираме, ще бъдат с награден фонд. В този ред на мисли се приготвяме за една доста натоварена и наситена 2022 година.

Изпратихте един извънредно мощен сезон. Постигната е заветната цел. След толкоз доста години и толкоз доста златни девойки най-сетне си имаме олимпийски шампионки. Този връх не беше достиган до момента, какво е възприятието?

Ще споделя с Вас, че се усещам ужасно задоволена, доста умерено, доста щастлива от това, което постигнахме. Това е най-най-големият връх, който успяхме да покорим по един решителен метод. Толкова беше значимо този извънреден спорт - българската художествена гимнастика, следващата година ще честваме 70-годишнината от основаването й, да има във витрината си този най-скъпоценен орден за всеки един състезател, а точно златният олимпийски орден.

Летвата безсъмнение е вдигната допустимо най-високо, оттук насетне какви цели сте си сложили?

Продължаваме да работим, както сме работили постоянно до момента – с доста отговорност, с доста обич, с доста сърце, с доста отдаденост и с високите цели, които си слагаме на всяко едно съревнование. Надяваме се и в самостоятелното да имаме гимнастичка, която също да доближи най-големите върхове в спорта – златен олимпийски орден и международни трофеи, и доста съществено и интензивно работим по този въпрос, както и с новия отбор, несъмнено. Мога да споделя, че той е формиран от едни прелестни девойки, извънредно надарени, които съм сигурна, че ще изненадат доста прелестно и ще зарадват нашите многочислени почитатели.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР