Новите заразени с коронавирус в Гърция отбелязаха нов рекорд вчера

...
Новите заразени с коронавирус в Гърция отбелязаха нов рекорд вчера
Коментари Харесай

Стремително расте броят на заразените в Гърция

Новите инфектирани с ковид в Гърция означиха нов връх през вчерашния ден - 2107 случая, потвърждавайки трайната рискова възходяща наклонност през миналата седмица.

Националната организация за публично здраве (EODY) заяви за 1820 случая в сряда и 1797 във вторник. Новият брой инфекции увеличи общия брой на инфектираните от началото на пандемията до 433 021 души.

EODY също по този начин разгласи още 10 смъртни случая, като добави, че 153 пациенти сега са интубирани в отделенията за интензивно лекуване.

Проучване в Гърция сочи, че съвсем половината от тези, които не са били имунизирани, не имат намерение да го създадат.

На фона на възходящата паника от намаляване на ежедневните ваксинации ново изследване на гръцката организация Pulse, по поръчка на телевизия Skai сподели, че измежду тези, които към момента не са получили ваксина, 40% споделят, че не имат намерение да се имунизират. 16% декларират, че ще посетят център за имунизация допустимо най-скоро, до момента в който други 16% споделят, че ще го създадат след два или три месеца.

Проучването демонстрира, че 60% от обществеността е по-уплашена от най-новите разновидности на ковид.

Междувременно комисията от специалисти, съветваща държавното управление за ковид, евентуално ще издаде рекомендация днес за наложителни бързи проби за работещите в туристическата промишленост - т.е. в хотели, заведения за хранене, питейни заведения и кафенета - най-малко два пъти седмично в опит да се спре внезапното увеличение на случаите. Според държавни източници тези наложителни проби ще оказват помощ за увеличение на защитната стена. Но главното нещо, което се чака да реализира тази нова мярка, е да принуди служащите в туристическата промишленост да се имунизират, защото процедурата за бърз тест два пъти седмично безспорно лишава доста време.

 

- Американец заплати 10 000 $ поради отвод да носи вярно маска в аероплан.  Пътникът летял на 27 февруари 2021 година от Юта до Аризона. Стюардесата му напомнила най-малко седем пъти, че маската би трябвало да е на лицето му по време на полета, само че пасажерът я свалял настойчиво под носа си всякога, щом стюардесата се отдалечавала.

В последна сметка пасажерът се скарал със стюардесата, отказал да попълни протокола за нарушаване и да даде персонална карта, а също по този начин нападнал физически част от екипажа. В резултат на това бил санкциониран солено.

 

- Канада няма да отвори границите си за неимунизирани туристи. Страната започна да облекчава противопандемичните ограничавания за пътешестване, само че министър председателят Джъстин Трюдо съобщи, че ще мине " много време ", преди да бъдат позволени неимунизирани задгранични туристи.

" Мога да ви кажа тъкмо в този момент, че това няма да се случи още дълго време ", сподели Трюдо.

" Трябва да продължим да подсигуряваме сигурността на канадците, както и това, че всички жертви, които толкоз доста хора са създали през последните дълги месеци, не са напразни ", сподели той.

Премиерът обаче алармира за промени в разпоредбите " през идващите седмици ", които могат да разрешат на изцяло имунизирани туристи да посещават Канада.

Засилва се натискът върху Отава от туристическия бранш да се отвори още веднъж границата на Канада със Съединените щати - най-дългата в света - която е затворена за туристи от март 2020 година

Затварянето на границите, което се възобновява всеки месец по съглашение сред Отава и Вашингтон, би трябвало да остане в действие най-малко до 21 юли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР