Новите варианти на коронавируса могат да се разпространяват по-ефективно по

...
Новите варианти на коронавируса могат да се разпространяват по-ефективно по
Коментари Харесай

Новите варианти на коронавируса могат да се разпространяват по-ефективно във въздуха

Новите разновидности на ковид могат да се популяризират по-ефективно по въздуха, съгласно американско изследване, представено от Ройтерс.

Авторите му от университета на Мериленд са открили, че пациентите, инфектирани с Алфа разновидността - преобладаващият циркулиращ вариант по времето на осъществяване на проучването, са отделяли 43 до 100 пъти повече вирус във въздуха, в сравнение с хората, инфектирани с истинския вид. Това частично се дължи на обстоятелството, че инфектираните с Алфа разновидността пациенти са имали нараснали количества на вируса в назалните проби и слюнката. Количеството на издишвания вирус обаче е било 18 пъти по-голямо, в сравнение с може да се изясни с по-високите вирусни товари, съгласно проучването, оповестено в " Clinical Infectious Diseases ".

Изследователите са разкрили също, че разхлабените защитни маски за лице, носени от пациенти с лека форма на заболяването, могат да понижат количеството на отделените в околния въздух вирусни частици с близо 50 %.

" Знаем, че циркулиращият понастоящем вид Делта е още по-заразен от Алфа разновидността. Нашето проучване демонстрира, че разновидностите просто не престават да стават по-добри в пътуването по въздуха, тъй че би трябвало да осигурим по-добра вентилация и да носим компактно прилепнали маски, в допълнение към имунизацията, с цел да предотвратим разпространяването на вируса ", споделя съавторът му Дон Милтън.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР