Новите технологии родиха нова порода българи – наричат се инфлуенсъри,

...
Новите технологии родиха нова порода българи – наричат се инфлуенсъри,
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Инфлуенсърите – можем да ги обобщим с почти Вазовото „дебили-недраги”

Новите технологии родиха нова порода българи – назовават се „ инфлуенсъри ”, порода, която живее, пораства и се развъжда в обществените мрежи. Колкото по-голяма тъпота снима и качи в мрежите, толкоз повече фенове и почитатели има съществото „ инфлуенсър ”. От броя на гледанията инфлуенсърът натрупа самочувствие, пък споделят, и пари в банковата си сметка…

Макар тази порода да се вихри основно в „ социалките ”, формалните медии, електронни и печатни,  също я разпространяват. „ Нова телевизия ” има в утринното си предаване графа за „ новите известни ”, където ни демонстрират разнообразни недоразумения. Можем да ги обобщим  с съвсем Вазовото „ дебили-недраги ”. А пък, в случай че ги види положителният боец Швейк, незабавно ще заключи, че  още античните римски императори са обичали да се ограждат с идиоти, които да ги веселят…

„ Новите известни ” нямат несъмнено занимание или гений, те по през целия ден се чудят с какво да се създадат на забавни – едни готвят, други пеят подправено, трети крещят глупости, а четвърти просто си демонстрират бельото. Един публицист от Нова, Румен Бахов, който може би счита, че прави изключително остроумни и занимателни репортажи, ни е показвал едно русо създание от непостоянен пол, наречено Емили, което караше тротинетка по автомагистрала със 100 километра в час. С това „ творчество “ съществото снимаше клипове и трупаше почитатели в обществените мрежи. То се надсмиваше на полицията, че няма защо да го санкции – нямало закон за тротинетките. А пък журналистът Румен Бахов бе напълно на акъла на Емилито и остроумничеше,  вместо да си даде сметка, че такова проявление на полуда по малкия екран е рисково – на следващия ден и други „ инфлуенсъри ” ще снимат клипове на тротинетки по автомагистралите, с цел да си строшат главите.

Между другото, нещо сходно се случи – въпросното Емили се забърка в скандал дружно с две бичмета-бичета, колеги-инфлуенсъри –  Чеченеца и Куката. Тримата „ вдъхновители “ вързали душевен лабилно момче като куче и го разходили из мол, а клипът качили в обществените мрежи. След като се намеси полиция и гръмна скандал, гръмнаха и медиите: по какъв начин може, какво стана, за какво стигнахме дотук!

Ами стигнахме, поради такива като вас – вие ги направихте известни! Телевизията на Слави (която аз не виждам по хигиенични съображения) нееднократно била показвала осъществяванията на Чеченеца. Какво умеел той – да реве като животно. И единствено с този скотски плач натрупал хиляди почитатели.

С такива публицисти, с такива малките екрани изцяло си заслужаваме „ новите известни ”  – Емили, Чеченеца и Куката.

Иначе има и други българи, но нетолкова известни. Тия дни разбрахме, че двама наши сънародници са наградени от британския крал Чарлз Трети с английски медал. Единият българин е Стефан Китанов – Кита, шеф на филмовия „ София филм фест ”. Получава ордена за разпространение на английската просвета – изцяло справедливо, през годините той ни сподели най-хубавото от английското кино и музика. Дали медиите ще се сетят най-малко да го поздравят за оценката?

А другият българин, Валентин Въльовски, е изцяло незнаен – и за мен, и  за необятната аудитория – той бил градинарят на Британското посолство. Ами покажете го,  сътрудници от малките екрани, да го видят хората! Да видят човек, който си обича специалността и си я работи честно. Такъв българин може да бъде видян от британския крал, само че не и от български медии!

Михал Мишковед
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР