Новите случаи през последните седем дни са с 22% по-малко

...
Новите случаи през последните седем дни са с 22% по-малко
Коментари Харесай

Спад на заразените с коронавирус в Русенско

Новите случаи през последните седем дни са с 22% по-малко по отношение на миналата седмица

Спад при инфектираните с Ковид-19 регистрират здравните управляващи в Русенско. Новите случаи през последните седем дни са с 21.65% по-малко по отношение на миналата седмица. 76 болни регистрират от Регионалната здравна ревизия през последната седмица, като измежду тях има и едно дете. Това е със 21 души по-малко по отношение на интервала сред 30-и октомври и 5-и ноември, когато инфектираните бяха 97. През миналите седем дни две дами и трима мъже с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли.

Колкото до направените имунизации против Ковид-19, то при тях може да се каже, че наклонността остава съвсем непроменена. Наблюдава се нищожен растеж от към 3%. За съпоставяне отишлите до някои от имунизационните пунктове в интервала сред 6-и и 12-и този месец са 137, до момента в който през миналата седмица те бяха с четирима по-малко. Интересът е най-много към слагането на бустерна доза, а не към първично имунизиране. Приблизително 93% от всички сложени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия интервал няма ваксинирани деца, а първа доза е сложена на не повече от 10 души.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 37 291, като от тях 1959 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 134 262 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 813 души. Бустерна доза пък е направена на общо 27 497 русенци. Бустер с приспособена ваксина е сложена на 1552 души, сочи информация в Единния информативен портал.

Активните случаи все още са 86, от които близо 35% или 30 души са на болнично лекуване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР