Новите случаи на COVID-19 в Китай към вторник са двойно

...
Новите случаи на COVID-19 в Китай към вторник са двойно
Коментари Харесай

Двойно повече COVID заразени в Китай за денонощие

Новите случаи на COVID-19 в Китай към вторник са двойно повече от записаните за предходния ден, като страната тази седмица е изправена пред най-голямото огнище от първите дни на пандемията, заяви АП.

Националната здравна комисия заяви, че 3507 нови случая на локално разпространяване са били доказани през последния 24-часов интервал, по отношение на 1337 ден по-рано.

Бързо разпространяващ се вид, прочут като " стелт омикрон ", тества тактиката на Китай за нулева приемливост , която държеше вируса на разстояние от смъртоносната първична зараза в град Ухан при започване на 2020 година

Въпреки че броят инфектирани е невисок спрямо други в света, повече от 10 000 случая, регистрирани в Китай през първите две седмици на март, надалеч надвишават предходните " експлоадирания ".
 Множество огнища на COVID-19 пламнаха в Китай
Множество огнища на COVID-19 пламнаха в Китай

По-голямата част от новите случаи са в далечната североизточна провинция Джилин - 895

Не са обявени нови смъртни случаи при множеството огнища в Китай. Повечето от новите случаи са в североизточната китайска провинция Дзилин, където са обявени 2601. По-малки огнища засегнаха повече от дузина провинции и огромни градове, в това число Пекин, Шанхай и Шенжен.

Дзилин забрани на жителите да напущат провинцията и да пътуват сред градовете в нея. 9 милиона поданици на Чангчун, столицата на провинцията и център за произвеждане на коли, са затворени от петък, защото управляващите организират многократни кръгове от всеобщи проби както там, по този начин и в град Джилин.

Повече от 1000 медицински служащи са били докарани от други провинции дружно с доставките за реакция на пандемията, а провинцията е мобилизирала 7000 военни резервисти, с цел да оказват помощ с реакцията.
 Коронавирус епидемията в Китай се разраства неудържимо
Коронавирус епидемията в Китай се разраства неудържимо

Страната регистрира близо 3400 нови случая за денонощие

На друго място в Китай, провинция Шандун имаше най-вече нови случая със 106. Провинция Гуандун в югоизточната част, където метрополисът и главният софтуерен център Шенжен е затворен от неделя, заяви за 48 нови случая. Шанхай имаше девет, а Пекин регистрира шест.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР