Новите санкции по закона Магнитски показват, че България има системен

...
Новите санкции по закона Магнитски показват, че България има системен
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Санкциите по Магнитски показват системен проблем с корупцията

" Новите наказания по закона " Магнитски " демонстрират, че България има систематичен проблем с корупцията. Законът беше признат през 2012 година, под ударите на който до момента са попадали Словакия, Латвия, Сърбия, някои страни от Близкия изток. Целта на закона е да отбрани демократичните общества от мръсните пари... Тези наказания се постановат от Съединени американски щати в Съединени американски щати, само че те са доста явен политически знак за проблеми с корупцията ", съобщи за БНР Надежда Нейнски, някогашен министър на външните работи.

Със глобите се праща сигнал, че корупцията е изкривила метода, по който работят институциите у нас, уточни тя.

Според нея новите наказания по " Магнитски " са сериозен сигнал към декларираното от президента Румен Радев за това, че България не би приела европейски наказания против Русия в региона на нуклеарната енергетика:

" Сигурността на НАТО и Европейски Съюз е директно обвързвана с това, което се случва в България. Този път глобите имат необикновен фокус върху организациите на съветско въздействие в енергетиката. С такава реакция България става обезсърчителен сътрудник и в Европейски Съюз, и в НАТО ", сподели още Нейнски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР