Новите публикации за саботаж в Северен поток бяха наречени от

...
Новите публикации за саботаж в Северен поток бяха наречени от
Коментари Харесай

Мирише на чудовищно престъпление - Кремъл реагира на публикации за Северен поток

Новите изявления за бойкот в " Северен поток " бяха наречени от прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков координирано в медиите. В западната преса се появиха материали с позоваване на данни на разузнаването, съгласно които зад детонациите на газопроводи сякаш стои някаква проукраинска формация, чиито проекти не е наложително да са били известни в Киев.

„ Очевидно създателите на офанзивата желаят да отклонят вниманието. Очевидно това е съгласуван заряд в медиите “, разяснява Дмитрий Песков пред РИА Новости изявления в New York Times и Zeit, изразявайки неразбиране по какъв начин американски чиновници, на които се базират западни медии, могат да предположат нещо за детонациите в „ Северен поток “ без следствие.

Според Песков Русия към момента не е позволена до присъединяване в следствието: „ Само преди няколко дни получихме бележки за това от датчаните и шведите “.

„ Това не е просто необичайно “, сподели представителят на съветския президент.

„ Това мирише на непоносимо закононарушение. Най-малко страните-акционери на Потока и Организация на обединените нации би трябвало да изискат незабавно, транспарантно следствие, включващо всеки, който може да хвърли светлина ", съобщи още той.

Доц. Валентин Вацев, проф. Л. Георгиев и Зорница Илиева - с геополитически десант в Ловеч на 9.03.2023 г./Четвъртък/



Както The Guardian написа за изявления в западните медии за бойкот на тръбопроводите " Северен поток ", се твърди, че европейските и американските организации са получили предварителна разследваща информация по отношение на детонацията на газопровода, се споделя в известията.

Според репортажи в New York Times и немския вестник Die Zeit, европейски и американски разследващи чиновници са получили предварителна разследваща информация, която допуска, че проукраинска саботажна група може да стои зад детонацията на газопровода " Северен поток " предходната година.

Германските следователи считат, че офанзивата против тръбопроводите е осъществена от екип от шест души, употребяващ яхта, наета от компания, записана в Полша и благосъстоятелност на двама украински жители, оповестява Die Zeit. Тази информация беше споделена от европейските разследващи служби в опит да съберат повече информация за тези, които са направили подводните детонации през септември 2022 година

Подробностите за разузнаването остават нищожни и не е ясно до каква степен американската разследваща общественост има вяра в тази доктрина или кой би могъл да провежда, финансира и управлява такава дръзка офанзива против газопроводите, минаващи сред Русия и Германия. Но се допуска, че държавното управление на Киев не е управлявало подводния удар, твърдят създателите на изявления в западната преса.

Както отбелязва The Guardian, Русия съобщи, че желае без значение интернационално следствие в отговор на този репортаж. Нейният заместник-представител в Организация на обединените нации сподели, че Москва ще призове за гласоподаване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации дали такова да бъде стартирано.

Старши асистент на украинския президент Владимир Зеленски сподели пред The Guardian, че държавното управление в Киев „ по никакъв метод не е забъркано в офанзивата “, която съгласно него не е имала военно влияние върху съветските сили. Според източника, в разгара на спора, „ Украйна и нейните съдружници несъмнено не биха изразходвали запаси за нещо, което няма да ни донесе победа непосредствено на бойното поле. Няма никакъв смисъл. "

В същото време киевските управляващи, както нормално, прехвърляйки болна глава към здрава, се пробват да реалокират стрелките към Русия.

Експлозии на тръбопроводи станаха в интернационалните води на Балтийско море, покрай датския остров Борнхолм, до момента в който огромно количество газ се издигаше от морското дъно, напомня The Guardian.

Руското посолство в Съединените щати съобщи в сряда, че разгласените приключвания от американските разследващи организации не са " нищо повече от опит да се обърка всеки, който откровено желае да стигне до дъното на това впечатляващо закононарушение ".

Посолството сподели в изказване: „ Това е просто средство да се трансферира съмнението от тези, които заемат публични държавни постове, които са наредили и координирали офанзивите в Балтийско море, към някои нереални лица. “

Въпреки че следователите са съумели да възстановят значително по какъв начин са били взривени тръбопроводите, се споделя в репортажа на Die Zeit, те не са разкрили доказателства за това кой би могъл да поръча на групата да извърши офанзивата, като теоретично към момента е допустима интервенция под подправен байрак.

Според изявленията се допуска, че в интервенцията по превозването на експлозивите до мястото са взели участие шестима души, в това число капитанът на яхтата, двама водолази, двама помощници по гмуркане и доктор.

Според Die Zeit се счита, че и шестимата са употребявали професионално фалшифицирани паспорти, като същинската им идентичност към момента е неразбираема.

Яхтата е отплавала от немския пристанищен град Рощок на 6 септември. Според Die Zeit оборудването за тайната интервенция преди този момент е било докарано до пристанището с камион за доставка. След завръщането му проверяващите разкрили следи от експлозиви върху една от масите в наетия транспортен съд.

Междувременно преди месец американският проверяващ публицист Сиймор Хърш написа публикация, в която се споделя, че Съединени американски щати са взривили тръбопроводите, изказване, отречено във Вашингтон.

Но, както напомня The Guardian, малко преди началото на съветската специфична военна интервенция президентът на Съединени американски щати Джо Байдън загадъчно съобщи, че няма да има повече „ Северен поток 2 “, в случай че избухне спор. „ Ще сложим завършек на това “, сподели той и добави: „ Обещавам ви, че можем да го създадем “.

Германското държавно управление съобщи, че личното му следствие към момента не е завършило. Швеция, Дания и Германия осведомиха Съвета за сигурност на Организация на обединените нации преди няколко дни, че техните следствия не престават и че към момента няма резултати, сподели представител на немското държавно управление.

Реакцията в Берлин на непотвърдени известия за нова версия за детонации на газопроводи във вторник беше внимателна.

„ Моето усещане от предходни диалози е, че немските следователи към момента нямат никакви резултати, които могат или желаят да рапортуват, просто тъй като има прекомерно малко доказателства “, разяснява Родрих Кизеветер от консервативния Християндемократически съюз (ХДС).

„ Трябва да продължим да задаваме въпроса: кой беше заинтригуван от детонацията, за какво единствено три от четирите влакна бяха издухани и кой се възползва от самата неустановеност, спекулации и обвинявания? “ добави той.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби сподели: „ Трябва да оставим тези следствия да приключат и едвам тогава би трябвало да обмислим какви следващи дейности могат или не могат да бъдат подобаващи. “

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР