Новите пакети военна помощ от САЩ и европейските страни за

...
Новите пакети военна помощ от САЩ и европейските страни за
Коментари Харесай

Новата помощ за Украйна е предимно атакуваща техника

Новите пакети военна помощ от Съединени американски щати и европейските страни за Украйна мощно се разграничават от предходните. Те съдържат повече системи, които могат да се употребяват за нахлуване. 

Военният министър на Съединени американски щати Лойд Остин още веднъж уточни каква техника ще се даде след днешната среща в Рамщайн на военните министри на НАТО. Тя възлиза на 2.5 милиарда $. 

В американския пакет има тежки БМП Bradley - 59 единици, 90 тежки бронемашини Stryker. Те са от нов вид, така наречен " Страйкър бригад ", които са междинно звено сред тежките бронетанкови уреди и легопехотните. 

Заедно с обещаните от Франция бронемашини AMX-10 RC могат да станат съществена част от бързото реагиране. 

Американският пакет съдържа и още нещо, което сочи за подготовката на украинската войска за нахлуване. Това е така наречен " съоръжение за разграждане "  (Demolition equipment for obstacle clearing). Това е средство за инженерно застраховане на настъплението. 
Obstacle clearing - " премахване на трудности ", включително бетонните пирамиди, които съветската армия и ЧВК Вагнер слагат в тила си, готвейките се за защита. Освен това в американския пакет има 22 мобилни установки противотанкови ракети TOW, шест командно-щабни машини, 12 транспортни средства за муниции, 53 броневици MRAP, 350 джипа HMMWV. Всичко това прави войската по-мобилна и при добра организация покачва боеспособността. 

Другите страни също оповестиха огромни пакети с военна помощ, която съдържа бойни машини, които да усилият сухопътните сили. Между тях са 50 шведски БМП  CV90, въоръжени с 40-мм оръдие, 40 немски БМП Marder, 40 френски бронемашини AMX-10 RC и самоходни гаубици. Велокбритания ще достави 14 Challenger 2

" Германия няма да спре експорта на танкове " Леопард " за Украйна ", съобщи новият немски боен министър на Борис Писториус след края на срещата  в Рамщайн. На нея се решаваше каква военна помощ да бъде оказана на воюващата страна. Писториус не се обвърза със период по кое време страната му ще позволи износа на танкове. Той сподели, че на срещата съдружниците не са стигнали до единогласие по въпроса за " Леопард ". " Има причини в интерес на доставката, има и срещу ", сподели министърът пред БиБиСи. Той счита, че в близка вероятност ще има решение, само че не се ангажира със период. 

Той не се ангажира с отговор и дали Германия ще разреши на Полша и другите притежатели на " Леопард " да изнесат танковете. Полша заплаши към този момент, че няма да се съобрази с Германия и ще прати 12 танка " Леопард ". " Решението ще е на канцлера Шолц ", съобщи Писториус. 

БиБиСи оповестява, че Шолц следи доста деликатно изследванията на публичното мнение за решението за танковете. Засега гласоподавателите поддържат внимателния му метод. 46% поддържат пращането на танковете, 43 % са срещу. 

Тази вечер в Берлин имаше мощна проява в поддръжка на пращането на танкове за Украйна. 

Several thousand protestors have gathered under the Bundestag building in Berlin against the German government's delay in supplying Ukraine with Leopard tanks.
— NOËL
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР