Новите мерки бяха посерещнати с протести на работещи в заведенията,

...
Новите мерки бяха посерещнати с протести на работещи в заведенията,
Коментари Харесай

Протести в цяла България срещу ограничителните мерки

Новите ограничения бяха посерещнати с митинги на работещи в заведенията, транспортния бранш и танцовите школи в голям брой райони в България.

Стотици се включиха в проява в Русе.  

Работещи в заведенията за хранене, хотелите и нощните заведения на Русе излязоха на митинг против ограничаващите ограничения, които влязоха в действие от през днешния ден.

Шествието на протестиращите против ограниченията, оповестени от държавното управление по отношение на хотелите, заведенията за хранене и нощните клубове, потегли от Централните хали в Русе и по ул. " Александровска " доближи до постройката на регионалната администрация.

Областният шеф Борислав Българинов слезе при протестиращите и им даде обещание, че ще показа пред държавното управление техните претенции, като разясни, че решенията подлежат на редакция.

Протест на ресторантьори и други недоволни от ограниченията през днешния ден имаше още в Ямбол, Хасково, Добрич и Кърджали

Представители на частни танцови школи и ансамбли стачкуваха пред Министерството на здравеопазването в София. Те недоволстват против Covid ограниченията, които засягат и културния бранш.

За на следващия ден в София е плануван огромен митинг против новите ограничаващи ограничения, проведен от ресторантьорския отрасъл. От Асоциацията на шофорите оповестиха друга проява - на 28 септември.

Протести няма да спрат разпространяването на вируса, нито ще понижат броя на хоспитализациите и умрелите от COVID-19, написаха в своя позиция от Здравното министерство.

Оттам акцентират, че броят на приетите в болница с ковид нараства непрестанно, както и че новите ограничаващи ограничения са по-меки от тези в другистрани. " Засегнатите от ограниченията физически и юридически лица би трябвало да бъдат обезщетени и обезщетени за наложените им ограничавания ", пишат още от министерството и допълват, че е било обещано нужното време за подготовка за новите условия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР